„Студио Змей“ твори цял сезон от нов сериал на Генди Тартаковски

„Студио Змей“ твори цял сезон от нов сериал на Генди Тартаковски

Сподели

Българските аниматори от „Студио Змей“ записват нов успех в портфолиото си. Добрата новина се носи буквално на гърба на еднорог, наред с името на световноизвестния режисьор Генди Тартаковски.

Unicorn: Warriors Eternal (Вечните войни на еднорога)

През последните две години българските аниматори от „Студио Змей“ са работили по най-новата продукция на Тартаковски, който е добре познат с класиките на Cartoon Network като „Лабораторията на Декстър“, „Самурай Джак“, „Първобитно (Primal)“.

Анимацията носи заглавието „Unicorn: Warriors Eternal“ (Вечните войни на еднорога). Официалният трейлър е от скоро в онлайн пространството, а премиерата му е само след месец.

В продължение на месеци, „Студио Змей“ е партнирало на френското студио La Cachette в работата по всичките 10 епизода от първи сезон.

фотокредит: Национален филмов център

Сюжетът на „Вечните войни на еднорога“ разказва за група невероятни герои, които се събуждат отново, за да се бият със зловеща сила през вечността, като конфронтацията ще продължи милиони години. Когато пробуждането на нашите герои се проявява в телата на нови нищо неподозиращи домакини, те трябва да намерят начин да защитят света от преобладаващия мрак.

Първият епизод на сериала е с официално обявена премиера в американската платформа за анимация Adult Swim на 4 май. На следващия ден ще се появи и по HBO Max.

 

Основател на българското „Студио Змей“ е аниматорът Димитър Петров. Името на студиото стана популярно преди няколко години с работата си по проекта „Златната ябълка“. По-късно се появи и „Легенда за първия кукер“ – късометражен филм и книга от света на „Златната ябълка“.

 


Генди Тартаковски е автор на версията от 2003 г. на „Междузвездни войни: Войните на клонираните“. Той има пет награди Еми, три награди Ани, както и награда от анимационния фестивал в Отава и награда Уиндзор Маккей за цялостен принос към анимационното изкуство.

фотокредит водеща снимка: Cnbro Flaboyblast / Facebook група Cartoon Network фенове

Актуално

Избрано за вас