Продават апартамента от „Дяволът носи Прада“ за 27.5 милиона

Продават апартамента от „Дяволът носи Прада“ за 27.5 милиона

Сподели

Апартаменът от иконичния за феновете на модата филм „Дяволът носи Прада“ бе обявен за продажба, пише House and Garden. Бижуто със 7 спални в Горен Ийст Сайд в Ню Йорк бе фиктивния дом на Миранда Пристли,

героинята на Мерил Стрийп и прототип на Ана Уинтур, легендарният главен редактор на Vogue

Жилището се продава за 27.5 милиона долара. Цената импонира изцяло на блестящата игра на Стрийп, която й донесе номинация за „Оскар“ за ролята на моден диктатор с безупречен вкус.

Построен в италиански стил на нео ренесанс, домът е описан като „един от най-добрите самостоятелни апартаменти в Манхатън“

Великолепитето му се простира на 6 етажа. Входът му е под формата на галерийно антре с полюлей Мурано, мраморна камина и зона за релакс.

Стъпка напред и посетителят ще попадне в коридора с масичка с цветя, където изобретателната асистентка Анди (Ан Хатауей), оставяше пратки за Пристли.

Коридорът е използван и в сцена от хитовия сериал „Клюкарката“.

Остатъкът от жилището е чиста проба недвижимо злато от Източното крайбрежие – панорамни елегантни прозорци, кино салон и кухня с размер на тенис корт, проектирана по всяка вероятност за ползване от професионален готвач.

Домът е построен през далечната 1907, а през 2005 г. е прероден под ръководството на архитектурното студио за интериорен дизайн Diamond Barrata

Основната дневна е с южно изложение, а добавена стойност към имота дава външната му част с градина и баскетболно игрище.

Вестибюлът на първия етаж е с огромно огледало на едната стена, което създава илюзия за дълбочина. Спалнята включва балкон тим Жулиета и гардероб, в който можеш да се разхождаш с часове.

Фотокредит: © Krisztina Crane at Evan Joseph Studio

Актуално

Избрано за вас