Облякоха „Ливърпулската четворка“ в украинска бродерия

Облякоха „Ливърпулската четворка“ в украинска бродерия

Сподели

Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар бяха облечени в традиционни украински дрехи. Емблематичната статуя на The Beatles в Ливърпул

получи бродерията в навечерието на „Евровизия 2023“

Специалните снимки на „Ливърпулската четворка“, направени от BBC, ще бъдат излъчени в рамките на песенния конкурс, чийто първи полуфинал е на 9 май.

Тазгодишният домакин е именно Ливърпул, който бе избран от името на победителя за 2022 г. Украйна, където продължаващата повече от 13 месеца пълномащабна инвазия на Русия не позволява провеждането на надпреварата.

 


Заявката е тазгодишната „Евровизия“ да бъде „абсолютно огромна“. Сцената се строи, а обещанието е да бъде като за рок концерт.

Чехия превзема „Евровизия“ с песен на български

Освен облечената в традиционната украинска дреха статуя на The Beatles, из целия Ливърпул се забелязват цветовете жълто и синьо. Известната скулптура на ангне и куче Superlambanana също е в цветовете на Украйна.

„Евровизия“ в Ливърпул: строи се сцена с мащаб за рок турне

„Евровизия 2023“ е под мотото „Обединени от музиката“. Логото на конкурса е с дизайн, който показва много сърца, които бият заедно. Както пише BBC, логото отразява корените на фестивала, който е предназначен да обедини Европа. За вдъхновение за логото са послужили знамената на Великобритания и Украйна.

3000 билета за „Евровизия“ за украински бежанци във Великобритания

Миналогодишният конкурс бе спечелен от Украйна в лицето на рап-фолк групата Kalush Orchestra с песента си „Стефания“. Това бе третата победа на страната след победите през 2004 г. и 2016 г. На второ място в конкурса се класира Великобритания с 466 точки, а на трето – Испания с 459 точки.

Актуално

Избрано за вас