Владо Пенев омагьосва с „Великденско вино“ и на „Аполония“

Фотокредит: Стефан Н. Щерев

Владо Пенев омагьосва с „Великденско вино“ и на „Аполония“

Фотокредит: Стефан Н. Щерев
Сподели

„Великденско вино“ – спектакълът, който донесе на Владо Пенев „Икар“ и „Аскеер“ за главна мъжка роля, е част от афиша на „Аполония“. Под режисурата на Явор Гърдев на 30 август големият актьор ще влезе в ролята на поп Кръстьо на сцената на читалище „Отец Паисий“.

„Много ни е лесно да персонифицираме тази огромна вина, която носим като общество, че не можем да си опазим светинята.

Текстът е фантастичен, Константин Илиев е гений!

Това е монолит просто, тази пиеса! Рядко попадам на толкова силен енергийно текст.“, сподели наскоро Пенев пред artportal.news по повод спектакъла.

„Великденско вино“ е част от афиша на Народен театър, а сюжетът е посветен на предателството на Левски.

Фотокредит: Стефан Н. Щерев.

Празниците на изкуствата ще разгърнат богатата си програма от 29 август до 5 септември в Созопол.

Както винаги богатата фестивална програма съдържа множество събития от различни сфери на изкуствата. Посетителите и морския град ще имат възможността да се насладят на

литературни четения, концерти, представления, кино и работилници

Театралната част на „Аполония“ включва заглавия на водещите театри в България. Сред тях можем да отличим Народен театър „Иван Вазов“, Младежки театър „Николай Бинев“, Театър 199, Драматичен театър – Пловдив и Драматичен театър – Благоевград.

С всички останали спектакли, както и с пълната програма на фестивала „Аполония“ 2023, можете да се запознаете в официалния сайт на фестивала.

Фотокредит: Фелия Барух

Сред акцентите в тазгодишната „Аполония“ е присъствието на носителя на „Букър“ Георги Господинов. Писателят, с който се гордее цяла България, ще води

майсторския клас по творческо писане

на 3 септември в Художествената галерия. В сайта на „Аполония“ желаещите да се включат в майсторските класове от програмата могат да попълнят апликационни форми за участие.

Фотокредит: Chouchkov Brothers

В програмата на фестивала присъстват и множество концерти, които си струват да бъдат посетени. Тържеството откриване на празниците на 28 август ще се отбележи с гала концерт на Музикалния театър „Стефан Македонски“. Ще чуем на живо и групи като „Сигнал“, Б.Т.Р., както и поп звезди като Мария Илиева и Михаела Маринова.

Кино частта от фестивала е подбрала едни от най-добрите български заглавия от последната година. Гостите на „Аполония“ ще могат да се насладят на отличавани с награди от различни форуми филми като „Шекспир като улично куче“, „Ваклуш“, „Анна“, „Васил“ и др.

Актуално

Избрано за вас