Кнежа става джаз сцена на открито в началото на май

Кнежа става джаз сцена на открито в началото на май

Сподели

Дебютанти и утвърдени изпълнители се събират в Кнежа в началото на месец май за два дни, изпълнени с джаз музика.

Двудневният фестивал „Джаз в парка“ ще се проведе на 4 и 5 май. В парк „Ахтирка“ пространството ще е за пет джаз формации и две творчески работилници за деца и младежи.

Джаз фестивалът в Кнежа се организира за пръв път, а входът е напълно свободен.

Акцент поставя проектът “Да послушаме кино” на Хилда Казасян с Плевенската филхармония, който съчетава в себе си най-любимите и познати мелодии от обичани български филмови класики като “Козия рог”, “Любимец 13”, “Вчера” и други.

Самба, джаз и блус

в първия фестивален ден ще предложат Полина Цвяткова и китаристът Християн Цвятков. Дебютният им проект е озаглавен „С аромат на bossa”. Официалното му представяне ще е във втория фестивален ден в Кнежа.

Концертът от 18.30 часа ще е на Весела Морова и добре познатото джаз трио Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (барабани). Проектът им „And We Will Fly“ ще върне публиката в ерата на джаза от 40-те и 50-те години, но с по-модерно звучене и вокал към инструменталната музика.

Кулминацията на първата вечер ще бъде с

Хилда Казасян и Плевенската филхармония в програмата „Да послушаме кино”.

Вторият фестивален ден в Кнежа ще бъде с фокус към децата и ще предложи вокална работилница с Весела Морова. Вечерта ще приключи с концерт на едно от лицата на съвременния български джаз Венци Благоев и приятели.

Фестивален и културен туризъм

С обявяването на събитието в първия пролетен ден, заваляха и предложенията от предприемчиви местни жители за обогатяване на културната програма. В интернет вече могат да се намерят оферти за забележителностите в района и екскурзии до Крушунските водопади, Ловеч или Троянския манастир.

Актуално

Избрано за вас