Концертът на Бруно Марс в Тел Авив беше отменен

Фото кредит: Denise Truscello/Getty Images for Keep Memory Alive

Концертът на Бруно Марс в Тел Авив беше отменен

Фото кредит: Denise Truscello/Getty Images for Keep Memory Alive
Сподели

Концертът на поп звездата Бруно Марс, планиран за събота вечер в Тел Авив беше отменен, пише CNN. Изпълнителят напусна Израел, докато терористичната групировка Хамас обстрелва с ракети южната и централната част на еврейската държава.

По-рано в събота в официалния Instagram профил на компанията организатор беше публикуван текст до последователите. Той гласеше: „Концертът на Бруно Марс, планиран за тази вечер, е отменен“. Късно в събота развлекателното предаване „Good Evening with Guy Pines“ показа снимка на Марс, групата му и екипа, които се редят на Терминал 1 на летище „Бен Гурион“.

Марс свири в Израел за първи път в сряда пред 60 000 души. Според графика на турнето му вторият концерт беше планиран за събота. Изпълнителят на „Just The Way You Are“ е отлетял за Атина и оттам ще се отправи към Катар, за да продължи турнето си.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви страната си за „във война“, след като палестински бойци от Газа изстреляха смъртоносен бараж от ракети и изпратиха въоръжени лица на израелска територия в събота сутринта. В отговор Израел нанесе въздушни удари по Газа, а боевете продължиха през целия ден.

Изненадващата атака и последвалите боеве бележат сериозна ескалация на дългогодишния конфликт между двете страни.

Според израелските власти най-малко 200 души са загинали, а повече от 1400 са ранени в Израел. В същото време палестинските власти твърдят, че най-малко 232 палестинци са загинали, а повече от 1600 са ранени.

Според израелските власти нова серия ракети, изстреляни от бойци от Газа в събота вечерта, са попаднали директно в няколко точки в Израел, включително в Тел Авив.

Фото кредит откриваща снимка: Denise Truscello/Getty Images for Keep Memory Alive

Актуално

Избрано за вас