Тарантино: Имам талант да създавам напрегнати сцени

Тарантино: Имам талант да създавам напрегнати сцени

Сподели

Режисьорът и сценарист Куентин Тарантино разкри коя е любимата му напрегната сцена от филмите, които е създал.

Сцената от “Гадни копилета”, в която „нацисткият офицер Ханс Ланда (в ролята Кристоф Валц) разговаря със собственика на фермата, който крие евреи в мазето си…“ – казва Тарантино пред испанското издание El País.

Началната сцена от “Гадни копилета”. Ловът. Фотокредит: Universal

Двукратният носител на „Оскар“ споделя пред изданието как успява да държи зрителя пред екрана под напрежение.

„Не знам как да го обясня. Аз имам талант за това. Лесно ми е да създавам ситуации, в които героите започват да говорят, нещата се подреждат и настъпва кулминация.

Подхвърляш топката на актьорите и те я хващат“,

споделя режисьорът на „Глутница кучета“ и „Криминале“.

По време на тазгодишното издание на кинофестивала в Кан, Куентин Тарантино ще има „тайна прожекция“.

Той ще се завърне на престижното събитие като почетен гост,

четири години след премиерата на „Имало едно време в Холивуд“ с участието на Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Остин Бътлър и Марго Роби.

Тарантино ще представи и дискутира последната си книга „Спекулации в киното“ („Размишления върху киното“), която излезе миналата година.

„През 1969 г. в Кан се ражда „14-дневката на режисьорите“ – контрапрограма от свободни филми от цял свят. През 1969 г. в Калифорния едно ново поколение режисьори се надигна срещу стария Холивуд.“, се казва в изявлението на паралелната програма на 76-ото издание на фестивала на Лазурния бряг.

Куентин Тарантино заедно с актьора Кристоф Валц. фотокредит: Todd Wawrychuk / ©A.M.P.A.S.

„За това Куентин Тарантино наскоро публикува завладяващ анализ в критическо есе за киното на 70-те години. Тарантино е у дома си в 14-дневката. Тази година той ще бъде наш гост, за да представи тайна прожекция и да обсъди своята контраистория на киното.

Рокаджийско настроение в деня на закриването.“

, казват от Кан.

В „Спекулации в киното“ Тарантино говори за филмите от 70-те години, които го вдъхновяват да навлезе в него. Една от частите на творбата са посветена на екшън филма „Бягство“. Режисьорът сочи за свои любими филми „Челюсти“, „Апокалипсис сега“ и „Кери“. Самият филмов продуцент описва книгата „като колекция от филмова критика, теория на филма, репортажи и лична история“.

Според медиите отвъд океана, 60-годишният Тарантино е готов и със сценария на „Филмовият критик“, сочен за негов последен филм. Плановете са лентата да бъде реализирана през есента на тази година.

Фотокредит: @PulpFiction

Актуално

Избрано за вас