Малин Кръстев е самотен старец в „Последната лента на Крап“

Фотокредит: Малин Кръстев / Facebook

Малин Кръстев е самотен старец в „Последната лента на Крап“

Фотокредит: Малин Кръстев / Facebook
Сподели

Малин Кръстев ще бъде самотен старец в най-новия спектакъл на Иван Добчев „Последната лента на Крап“ на Бекет. Обичаният актьор сподели в интервю за NOVA, че процесът е сложен, тъй като режисьорът е решил да компилира два текста на абсурдисткия драматург.

Кръстев се притеснява от възложената му тежка задача заради вече популярната версия на „Последната лента на Крап“ с участието на великия Наум Шопов. Потенциалните сравнения със спектакъла под режисурата на Крикор Азарян вдигат летвата на очакванията на публиката до небето.

Спектакълът на Добчев в „Сфумато“ се очаква да излезе в

началото на новия театрален сезон.

Кръстев е щатен актьор в Малък градски театър „Зад канала“, а театралната му кариера е впечатляваща. Малко актьори могат да се похвалят с купища награди, сред които 3 Икара и 4 Аскеера.  И въпреки огромния успех, който жъне с блестящата си кариера, той

попада на театралната сцена неумишлено и става актьор на шега.
Фотокредит: Малин Кръстев / Facebook

„В четвърти клас имахме контролно по БЕЛ. За пореден път не бях учил. Изведнъж вратата се отвори и директорката влезе с един мъж. Попитаха кой иска да се занимава с театър. Веднага вдигнах ръка, за да се отърва от теста. Така, животът ме срещна челно с Михаил Ганев.“, споделя Кръстев. „Той ме взе за един проект – „Пинокио”. Това е човекът, който ме зарази с понятието „театър” и магията на това нещо. Като малък заплашвах мама, че, ако ме ядосва ще вляза в телевизора. И наистина стана.

Разбрах, че тази професия не се работи, а се живее.“

За наградите, които Кръстев е отнесъл у дома, той сподели, че за да направиш запомняща се роля трябва до себе си да имаш добър актьор, добър режисьор, и „дай Боже хубав текст“.

Фотокредит: Малин Кръстев / Facebook

„Славата е най-близката творческа смърт.“, сподели актьора, като подчерта, че актьорът трябва да бъде мъдър и внимателно да избира своя професионален път.

В интервюто, Кръстев сподели, че това лято му предстои да снима и нов филм. Лентата е дебютна на режисьора Стефан Тенев, а на него му е поверена главната роля. 

Във връзка с кино успехите на Кръстев, трябва да се отбележи филма „Добрият шофьор“, където отново заема челна позиция и грабна наградата за главна мъжка роля присъдена от филмовите дейци, както и наградата на София Филм Фест, присъдена от международното жури, в което членуваше дъщеря на Чарли Чаплин.

Фотокредит: Малин Кръстев / Facebook
„В нашата професия сме наемни. Дали ще си в дублажа, на снимачния терен или в телевизионното студио, или най-вече на сцената, трябва да си професионалист.“

Синът на Малин Кръстев – Борис Кръстев е една от младите надежди на българския театър. Той завърши НАТФИЗ миналата година и успешно поема по стъпките на баща си, като се опитва да не свети с отразената светлина от имената им.

Миналата година Борис печели анонимния конкурс за пиеса на Театър 199, а премиерата на спектакъла по текста „Кулата“ излезе наскоро, като може да се отличи със забележителен актьорски състав, в който влизат актьорите Йоана Буковска-Давидова, Свежен Младенов, Йордан Ръсин.

 

Актуално

Избрано за вас