Пол Мескал с награда „Оливие“ и широка усмивка в Лондон

Пол Мескал с награда „Оливие“ и широка усмивка в Лондон

Сподели

С една все още сравнително прясна номинация за „Оскар“, Пол Мескал добави към бързо нарастващия си брой отличия и първата си награда „Лорънс Оливие“.

Младият актьор грабна статуетката в категорията

най-добър актьор за превъплъщението си в Стенли Ковалски

в постановка „Трамвай Желание“ на Тенеси Уилямс. Това е и неговият дебют на Уест Енд. Сценичната продукция с режисьор Ребека Фрекнал бе отличена и в категориите за най-добра нова постановка и най-добра актриса в поддържаща роля за Анджана Васан.

 


„Просто трябва да благодаря на Тенеси Уилямс… той ни даде магия вместо реализъм, от което всички имахме нужда“, каза режисьорката Ребека Фрекнал. Миналата година тя спечели награда за режисура за „Кабаре“, припомнят световните медии, цитирани от БТА.

„Моят съсед Тоторо“ – сценична адаптация на едноименната анимация от 1988 г. на Хаяо Миядзаки – големият победител.

„Моят съсед Тоторо“ спечели шест отличия, от общо девет номинации.

Постановката триумфира в категориите за най-добра развлекателна или комедийна пиеса, режисура, сценография, осветление, звук и костюми.

„Моят съсед Тоторо“ е история за добротата, смелостта и въображението и ние завинаги ще сме благодарни за добротата, смелостта и въображението на необикновените хора, които се събраха, за да направят тази постановка“, каза Гризелда Йорк, изпълнителен продуцент на Кралската Шекспирова компания.

Постановката „Да стоиш на ръба на небето“ за живота на три поколения в апартамент в Шефилд, която беше с 8 номинации, получи наградите за най-добър мюзикъл и най-добра оригинална музика или нови оркестрации за рок звездата Ричард Хоули и композитора Том Диъринг.

Звездата от сериала „Убивайки Ийв“

Джоди Комър спечели приза за най-добра актриса

за получилия ласкави отзиви от критиката моноспектакъл „На пръв поглед“.

Постановката разказва за Теса – адвокатка, която специализира в защитата на хора, обвинени в сексуално насилие. Когато обаче е изнасилена на среща от колега, героинята на Комър започва да поставя под въпрос правната система, тъй като самата тя става ищца в процес.

Актьорът ветеран и двукратен носител на награда „Лорънс Оливие“

Дерек Джейкъби бе удостоен с приз за цялостно творчество.

„Чувствам се чудесно, особено когато получавам награда, която носи неговото име, защото той беше жизненоважна част от ранната ми кариера“, каза Джейкъби.

Наградите „Лорънс Оливие“, кръстени на легендарния британски театрален и филмов актьор, са учредени през 1976 г. Церемонията за тазгодишните отличия се състоя в „Роял Албърт хол“ в Лондон.

фотокредит водеща снимка: Пол Мескал и Джоди Комър с награди „Лорънс Оливие“

Актуално

Избрано за вас