„Последните оцелели“ с нов рекорд по гледаемост

„Последните оцелели“ с нов рекорд по гледаемост

Сподели
Само „Домът на дракона“ все още бие по рейтинг апокалиптичната сага на HBO

Хитовият сериал на HBO Тhe Last of Us („Последните оцелели“), базиран на едноименната игра, постави нов рекорд по гледаемост, съобщава Deadline.

Четвъртият епизод от приключенията на закоравелия Джоел (Педро Паскал)  и 14-годишната Тес (Бела Рамзи) е гледан от 7,5 милиона души. Това е със 17% повече от публиката, привлечена пред малкия екран за трети епизод.

Премиерата на първия сезон бе на 15 януари. За два дни напоената с олово, кръв и безнадеждност в капана на вируса история е 

гледана от повече от 10 милиона души

Новият сериал се превърна във втората най-популярна премиера на HBO за повече от десетилетие и отстъпи място единствено на предисторията на „Игра на тронове“ – сериала „Домът на дракона“. Това провокира телевизионният гигант да анонсира готовност за заснемане на втори сезон само след два епизода на „Последните оцелели“. Сериалът получава високо одобрение от критиката и добри отзиви от зрителите.

The Last Of Us е

поредица от видеоигри за платформата PlayStation,

която описва събитията в свят, преживял смъртоносен вирус от гъби-зомбита. В центъра на сюжета е опитът на Джоел Милър да преведе през града Ели, момиче, устойчиво на мутациите и вируса, за да създаде с нейна помощ ваксина.

Сериалите на 2023-та година (вижте кои продукции си струва да гледаме в стрийминг платформите)

Актуално

Избрано за вас