Екшън режисьорът Тодор Лазаров: Бойните сцени са изцяло фалшиви

Екшън режисьорът Тодор Лазаров: Бойните сцени са изцяло фалшиви

Сподели

Визуалните ефекти играят много сериозна роля в екшъна. Бойните сцени във филмите са изцяло фалшиви. Това казва режисьорът на каскади Тодор Лазаров, замесен в екшън сцените на един от най-значимите за всички времена индийски филми – „RRR“.

Една от рецептите за добър екшън гласи: колкото повече пари, толкова по-добре и толкова по-лесно, добавя Лазаров пред БНТ.

фотокредит: Тодор Лазаров / личен архив

Лазаров работи по „RRR“, който се превърна в истинска сензация и взе куп награди. Някои от сцените са снимани в Банско и Копривщица, а заслуга за това има именно екшън камера операторът.

Песента „Naatu Naatu“, която стана първата индийска песен с награда „Оскар“, е трябвало да бъде заснета у нас, разкри още Лазаров. Снимките край възрожденска Копривщица обаче пропадат заради COVID-пандемията.

Все пак някои от сцените се снимат сред стогодишни дървета в копривщенската гора, пресъздавайки атмосферата на индийска джунгла, разказа Лазаров.

Екшън режисьорът и оператор скоро се е върнал от Белград, където снима убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич.

Проектът, в който участва е по действителен случай и по-скоро драма, отколкото екшън, каза още той. Филмът ще пресъздаде атентата от март 2003 година, превърнал се в „убийството на века“ за западната ни съседка.

Първончално търсят нашия каскадьор, който да влезе в ролята на „повелителя на конете“ в индийската продукция. Фотокредит: Тодор Лазаров / личен архив

Животът и кариерата го среща с още едно име, което бе във фокуса на тазгодишните награди „Оскар“ – Мишел Йео.

Мишел Йео, освен че е уникален професионалист, като екшън героиня за мен е топ. Има много малко жени, които така добре се справят в бойните сцени, казва Лазаров. Той е асистент координатор на сериала „Марко Поло“, където работят заедно.

Актуално

Избрано за вас