Ученици ще гледат безплатно филма „Петя на моята Петя“ в своите класни стаи

Ученици ще гледат безплатно филма „Петя на моята Петя“ в своите класни стаи

Сподели

През октомври започва втората част на кампания „Поезия и кино“. Тя дава възможност на учители и ученици от български училища в малки населени места, в които няма киносалони, да гледат филма „Петя на моята Петя“ безплатно и да се докоснат до Петя Дубарова, разказват инициаторите.

Броят на предвидените прожекции е увеличен. През новата учебна година филмът и екипът му ще посетят още 30 училища в Северозападна България и Софийска област. Първите прожекции ще се в Крупник, Сопот, Клисура, Дупница, Земен и Брезник, предава БТА.

През първата половина от кампанията „Поезия и кино“ са осъществени общо 35 прожекции.

Освен да гледат филма „Петя на моята Петя“, децата имат възможността да се срещнат и да разговарят с актьорите от филма – Александра Костова, Алена Вергова, Мартин Методиев, Албена Павлова, Емил Марков. Както и с режисьора Александър Косев, сценариста Валентина Ангелова и продуцента Николай Урумов („Бъф пикчърс“).

За филма: 

Коя е Петя? Новата учебна година започва с внезапни промени. Нов директор, нови правила и тежък инцидент, който ще промени живота на група младежи от 11ти клас. На фона на несправедливостта в гимназията, едно момиче решава да действа и да се бори срещу всичко, което превръща съучениците ѝ „в консервни кутии без етикети“. Защото системата в лицето на директор Крачунов обича послушните и не толерира различните. 40 години след смъртта на любимата ѝ поетеса Петя Дубарова, Петя ще открие смисъла в това да живее и обича истински.

Актуално

Избрано за вас