Печенката стана световен шампион по бийтбокс за втори път

Печенката стана световен шампион по бийтбокс за втори път

Сподели

Адриана Пламенова Николова, по-известна като Печенката стана световен шампион по бийтбокс за втори път. Тя е оперна певица, пианист, артист и най-добрата в света жена битбоксър, а в нашата страна е единствената. За новото си постижение се похвали самата тя в социалните мрежи.

„11 месеца от живота ми преминаха в подготовка. С доста лишения и дисциплина, без социален живот (за което много се извинявам на близките си…надявам се да ми простите, но предпочетох да запазя в тайна това предизвикателство). Ще излъжа ако кажа, че не ме беше страх. Беше ме и то много, но исках с това си “приключение” да докажа на всички мои ученици, които все мрънкат колко им е трудно, че няма невъзможни неща, стига да ги пожелаеш истински“, пише Адриана.

В публикацията си тя споделя, че е прекарала няколко месеца без бира, мазна храна и социален живот, а предизвикателството, пред което се е изправила е пазела в тайна от близките си.

През юли световна медия с 50 млн. последователи похвали нашата бийтбоксърка. UNILAD посветиха видео на Печенката.

Адриана Пламенова Николова започва да се занимава с бийтбокс, когато е 16-годишна, не ходи на уроци, учи се сама вкъщи и след това започва да се явява на състезания. Родена е в Плевен и е израснала в семейството на музиканти. Учи пиано и оперно пеене и завършва НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен и Музикалната Академия „Проф. Панчо Владигеров“.

Актуално

Избрано за вас