Лято с дъх на череши, музика и забавления в „Паркът“

Лято с дъх на череши, музика и забавления в „Паркът“

Сподели

Лятото дойде – не само астрономически, но и метеорологично. Със скока на температурите стягаме кецовете за все по-дълги дни, изпълнени със слънце и приятни моменти.

Събрахме за вас няколко идеи за добро прекарване през уикенда.

Днес започва новата инициатива на Бизнес парк – „Паркът“.

Фестивалът на открито ще зарадва малки и големи в продължение на три дни. Програмата е изключително богата, а семейното забавление е гарантирано.

Това е пилотното издание на проекта, като посетителите ще видят промените в локацията, като например бара на покрива и спортните площадки.

Фестивалът започва с уроци по суинг танци, последван от концерт на джаз триото Desy & The Shiny Stockings.

Програмата за уикенда ще включва многобройни дейности за цялото семейство. Очакват ви работилници в сферата на цирковото изкуство, научни открити уроци, кино прожекции, куклени представления и концерти.

Фотокредит: БГНЕС-архив

През уикенда гостите и гражданите на Кюстендил ще могат да се насладят на XVI Празник на черешата в града. Празникът се провежда ежегодно от 1896 г., когато се осъществява първата национална овощарска изложба. Програмата е богата като включва различни конкурси, сред които такъв за най-голяма череша, оригинално пано, за най-добре подреден черешов щанд. 

По случай Еньовден повечето общини имат организирани събори и събития посветени на празника. 

Фотокредит: ММФ „Варненско лято“

В събота се поставя началото и на музикалния фестивал „Варненско лято“ с официалното откриване с концерт на Симфоничният оркестър на Държавна опера Варна. Концертът ще се проведе в Държавна опера – Варна от 20.00 часа. Фестивалът ще продължи до  10 октомври, а пълната програма можете да разгледате от тук.

Меломаните в София могат да отскочат до „Арена София“ в Борисовата градина за пърформанс в рамките на Sofia Live Fest. На 25 юни на сцената ще се качи Чет Фейкър. Известен с хипнотизиращата си смесица от соул вокали, електронни бийтове и завладяващи текстове, той завладява публиката по целия свят с уникалното си звучене. С хитове, оглавяващи класациите, и с репутацията си на незабравим изпълнител на живо, Фейкър обещава да внесе наелектризираща енергия в Sofia Live Fest.

Съботната вечер с деца бихте могли да прекарате и в столичния клуб Joy Station, където талантите от

„Бон-Бон“ ще представят най-новия си мюзикъл „Вълшебната корона“.

Продукцията, в която участват близо 70 деца на възраст от 3 до 15 години, пренася морското дъно на сцена с музика на големия Стефан Димитров.  В продължение на 90 минути под режисурата на Бисерка Колевска талантите от вокалната школа ще ни отведат в магичен подводен свят. Историята за борбата между доброто и злото оживява с вихър от музика на живо, уникални костюми със светещи елементи и хореографията на Милен Данков.

 

Актуално

Избрано за вас