Люси Дяковска и Милица Гладнишка пеят ABBA със симфоници в Плевен

Люси Дяковска и Милица Гладнишка пеят ABBA със симфоници в Плевен

Сподели

Люси Дяковска и Милица Гладнишка  канят на дискотека фенове от три поколения с проекта ABBA Symphony. Мястото на срещата е Летен театър ”Кайлъка”, датата – 13 юни. Хитовете на легендарната шведска четворка ще прозвучат под акомпанимента на Плевенската филхармония.

Продукцията на тази сцена под звездите ще дирижира маестро Найден Тодоров.

Класики като Dancing Queen, Waterloo и The Winner Takes It All ще прозвучат в нови аранжименти, дело на Георги Милтиядов и Пламен Проданов. Събитието е част от национално турне, очаквано с интерес от поколения меломани.

След Плевен шоуто ще продължи в Смолян, Стара Загора, Несебър, Бургас, Казанлък, Пловдив, зала ”България” – София и в други градове. Проектът е част от програмата за отбелязване 70-годишнината от създаването на Плевенската филхармония.

На тази годишнина е посветено и още едно събитие, което също се премине под палката на Найден Тодоров.

На 27 юни в Летен театър ”Кайлъка” ще бъде показана една от най-обичаните опери на Джузепе Верди – ”Травиата” с режисьор е Надя Христозова.

За главните роли са поканени певци с международна кариера – Пламена Гиргинова, Георги Султанов, Венцеслав Анастасов. В мегапродукцията ще участват още Тихомир Андролов, Валери Цолов, Милена Йотова, Даниел Меса, Плевенският общински хор ”Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева, балетен състав. Продукцията ще бъде подготвена с подкрепата на ”Класическа сцена”.  На 16 юни плевенчани ще могат да се насладят с вход свободен и на съвместен концерт на Северняшки ансамбъл “Иван Вълев” – Плевен и Професионален фолклорен ансамбъл “Странджа” – Бургас.

 

Фотокредит откриваща снимка: Facebook Lucy Diakovska Official

Актуално

Избрано за вас