Лиза Шопова поставя „Стъпка по стъпка“ в Театър Българска Армия

Лиза Шопова поставя „Стъпка по стъпка“ в Театър Българска Армия

Сподели

„Какво се случва, когато три жени малко „по принуда“ тръгват на двудневен поход в планината? Стъпка по стъпка те естествено си споделят, но не всичко. После без видима причина се карат и логично се сдобряват, „малко“ се напиват, уж се мразят, но пък много се обичат.
Да, на пръв поглед това е пълен хаос от чувства, но ние жените го наричаме приятелство. И колкото и да ни вълнуват мъжете, има нещо, което те не могат да ни дадат. А то е точно този разпилян пъзел от чувства, в който ние успяваме да не се изгубим.
Два дена, през които три жени взимат важни решения, преодоляват препятствия, които водят до нелепи и трогателни ситуации по между им. Ще си кажат ли истината, ще намерят ли сили да си простят, ще оцелеят ли в тази враждебна среда?

Стъпка по стъпка ще вървим с тях към върха,

където трябва да си вземат последно сбогом с тяхната починала приятелка. И все пак: Това, което се случва в планината, си остава в планината!“. С това встъпление режисьорът Лиза Шопова запознава театралните зрители със своята сценична версия по текста на Питър Куилтър „Стъпка по стъпка“. Премиерата на едноименния спектакъл е на 28 февруари, понеделник от 19.00 в Театър Българска Армия.

В сюжета на пиесата се заплитат цял куп трогателни и смешни ситуации. Стъпка по стъпка, историята проследява предизвикателствата, пред които се изправя приятелството на три жени.  Срещата с природата и неочакваните трудности се превръщат в комични срещи с трудностите на съвременната жена в забързания свят, която

няма време нито да надникне в себе си

и да разкрие докрай чувствата си, нито да разбере близкия човек.  Колко тайни и премълчани обиди могат да се крият зад декларираната близост? Ще успеят ли да ги преодолеят и накъде ще поемат личните им пътища и съдбата на тяхното приятелство след този поход? Ще намерят ли сили тези три млади жени да разрешат любовните си проблеми, ще могат ли да проявят емпатия и заедно да продължат живота си нататък?
  
Това са част от въпросите, които ще развълнуват зрителите в продължение на час и половина от сцената на Театър „Българска армия”. И ще ни направят съпричастни към героините в тази завладяваща пиеса, към която режисьора Лиза Шопова подхожда с финес и чувство за хумор. А актрисите Анастасия Ингилизова, Гергана Плетньова и Евелин Костова насищат с живот, създавайки истински калейдоскоп от чувства.

Актуално