Доминик Милър идва за концерт у нас

Снимка: imago/Andreas Weihs

Доминик Милър идва за концерт у нас

Снимка: imago/Andreas Weihs
Сподели

Доминик Милър, китарист на Стинг, ще изнесе концерт в София на 15 април 2024 г. Домакин ще е „София лайв клуб“, съобщават организаторите.

Той ще представи последния си албум Vagabond. Дискът е записан в студио La Buissonne в Южна Франция заедно със Зив Равиц (барабани), Николас Фисман (бас) и Якоб Карлзон (пиано). Музикантите ще се качат на българската сцена с Доминик Милър през април следващата година.

В албума е представена симбиоза от джаз, поп, акустичен фолк, съвременна класика и латински елементи.

До момента Доминик Милър има издадени 12 солови диска. Участвал е във всеки албум на Стинг след The Soul Cages от 1991 г. и е изпълнил над хиляда концерта с него. Милър е съавтор на песни като Shape Of My Heart и La Belle Dame sans regrets.

Британската суперзвезда Стинг изнесе концерт в София последно през 2019 г. Тогава той подари на своите фенове невероятен спектакъл в зала „Арена Армеец“ (днес Арена „София“). Тогава той представи едни от най-емблематичните си песни.

Тогавашното му турне дори беше озаглавено My Songs.  България пък беше една от първите държави, които станаха част от обиколката на музиканта. В него са включени едни от най-големите хитове на певеца. Всичките те са белязали кариерата му. Българската публика ги чува в техния нов прочит и аранжимент. Тогава самият музикант описва турнето като „животът му в песни“.

 Снимка:  imago/Andreas Weihs

Актуално

Избрано за вас