Проф. Петър Стоянович представя мемоарите си

Фото кредит: БТА

Проф. Петър Стоянович представя мемоарите си

Фото кредит: БТА
Сподели

„Несвършващо време. Спомени“ е заглавието на мемоарната книга на проф. Петър Стоянович, която вече може да бъде намерена в книжарниците.

Той е историк, професор в Института за исторически изследвания на БАН, журналист и политик. Има няколко издадени книги.

„За първи път той разказва подробно за Иван Стоянович – Аджелето и д-р Петър Стоянович, за „борбата с домашните легенди“, за родителите си – Иван Стоянович, кинокритик, журналист и писател, и актрисата Ани Бакалова, за личните си спомени от „благините на социализма“, както ги  нарича с ирония“, посочват издателите от „Книгомания“.

Авторът представя историята на своя род, облика на София през 70-те, 80-те и 90-те години, пътуванията и впечатленията си от Виена, където учи история, а по-късно защитава и докторат по философия, пише БТА.

Томът е с твърди корици, близо 400 страници и включва над 150 снимки от личния архив на автора, Българската телеграфна агенция (БТА) и Българска национална филмотека, съобщават още издателите.

„Предпочитам сам да си избера разказа за миналото,

отколкото наивно да разчитам на наследниците или да пази Бог – на доброжелатели. Всъщност никой не се интересува от ближния искрено, но от прочетеното поне може да му остане едно приятно изживяване. Благодаря и на толкоз“, пише проф. Петър Стоянович по повод книгата.

Премиерата на „Несвършващо време. Спомени“ е на 22 ноември в литературния клуб „Перото“. Водещ на събитието е Димитър Стоянович, а сред гостите се очаква да бъдат доц. Георги Лозанов, Георги Милков и Мартина Вачкова.

Фото кредит: БТА

Актуално

Избрано за вас