Проблемите на подрастващите разнищваме в „Зелената котка“

Фото кредит: Драматичен театър - Търговище

Проблемите на подрастващите разнищваме в „Зелената котка“

Фото кредит: Драматичен театър - Търговище
Сподели

В Нощта на театрите – 18 – ти ноември, от 19:00 на камерната сцена на Държавния драматичен театър в Търговище ще се състои премиерата на поставяната в цяла Европа пиеса за проблемите на подрастващите „Зелената котка“.

Текстът излиза през 2012 г. и бързо става емблематичен за цяла вълна от ангажирана с темите и вълненията на младите хора в Румъния съвременна драматургия.

Автор е Елизе Вилк, чийто пиеси от години са

прескочили границите на родната й страна

и се поставят редовно в Москва, Будапеща, Атина и Берлин.

Спектакълът на Любомир Колаксъзов се фокусира върху шест невинни и същевременно жестоки младежи. Те разбират, че мечтите им са илюзия. В даден момент обаче илюзиите им също се „стопяват“.

В ролите влизат актьорите от трупата на театъра Лора Недялкова, Мартин Петков, Радослав Радев, дебютантите Калина Малинова и Георги Начов. Гост в спектакъла „Зелената котка“ ще бъде актрисата Елена Дечева, която е и автор на песните.

Музиката е дело на композитора Христо Намлиев, а хореографията на Деница Николова.

Пиесата „Зелената котка“ в превод на Лора Ненковска е едновременно за света на младите, на които им се налага да пораснат бързо, и за света на възрастните, на които им е трудно да се справят с отговорността да си родител.

Преди премиерата във фоайето на театъра е предвидено откриване на постоянна изложба с театрални плакати, която е дело на доцент Стоян Дечев от Художествената академия.

Фото кредит: Държавен драматичен театър – Търговище

Актуално

Избрано за вас