The Rolling Stones постави рекорд в американската класация с новия си албум

The Rolling Stones постави рекорд в американската класация с новия си албум

Сподели

The Rolling Stones станаха първите изпълнители с албум в топ 10 на американската класация през всяко десетилетие от 1960 г., или общо през шест десетилетия, съобщи BBC.

Новият студиен албум „Hackney Diamonds“ на групата влезе в класацията на „Билборд“ под номер три, пише БТА.

The Rolling Stones също подобри рекорда си като изпълнителите с най-много албуми в топ 10 в САЩ – 38. На второ място е Барбра Стрейзанд с 34.

Във Великобритания с „Hackney Diamonds“ група The Rolling Stones зае първо място за 14-и път.

„Hackney Diamonds“ е първият албум с оригинални песни на групата от 2005 г. Това е и първият им студиен албум след смъртта на барабаниста Чарли Уотс през 2021 г. На мястото на Уотс в него участва Стив Джордан, който зае мястото на покойния барабанист и по време на турнето през лятото.

„Hackney Diamonds“ все още не е достигнал върха през 2023 г. в САЩ, но преиздаденият албума на The Rolling Stones „Goats Head Soup“ от 1973 г. го постигна през 2020 г., оставяйки първото десетилетие на сегашния век като  единственото без албум на The Rolling Stones  под номер едно.

Във Великобритания The Rolling Stones  вече са наравно с Роби Уилямс с 14 албума под номер едно. Рекордът принадлежи на „Бийтълс“ с 16.

Преди 10 дни британските легенди на рока организираха парти в Манхатън, Ню Йорк по повод представянето на новия им албум. То бе с участието на Лейди Гага.

Фото кредит откриваща снимка: J. Bouquet

Актуално

Избрано за вас