Тейлър Суифт влезе в списъка на милиардерите на Forbes

Снимка: Getty Images

Тейлър Суифт влезе в списъка на милиардерите на Forbes

Снимка: Getty Images
Сподели

Тейлър Суифт, която стана милиардер в края на миналата година, беше включена в годишния списък на милиардерите на Forbes за първи път, присъединявайки се към 13 други знаменитости, чиято общо нетно богатство се оценява на 31 млрд. 

Суифт стана милиардер през октомври до голяма степен благодарение на рекордното си турне Eras Tour, което стана

първото турне в историята с приходи от над 1 милиард долара.

Според оценки на Pollstar турнето Eras Tour е спечелило около 1,04 млрд. долара само от първите си 60 концерта.  В него има още планирани дати за концерти в Европа и Северна Америка през 2024 г.

С постижението си през октомври Тейлър Суифт се присъедини към четирима други музиканти милиардери – Джей-Зи, Риана и Джими Бъфет. Тя обаче  първият музикант, станал милиардер единствено благодарение на песните и изпълненията си, без да разчита на странична печалба.

През октомври Forbes изчисли, че около 500 млн. долара от състоянието ѝ са парични средства от хонорари за музика и турнета, други 500 млн. долара са от нарастващата стойност на музикалния ѝ каталог – голяма част от който тя записва отново и издава – и 125 млн. долара от нетното ѝ състояние идват от недвижими имоти.

Forbes оценява състоянието на Суифт на

около 1,1 милиарда долара.

Четири знаменитости, включително Суифт, са включени в тазгодишния списък на милиардерите, съобщи БТВ.

Джордж Лукас, известен с режисурата на „Междузвездни войни“, е най-богатата знаменитост в списъка. Финансите му се дължат на продуцентската компания Lucasfilm, която той продаде на Disney през 2012 г.

Джей-Зи и Риана са единствените други музиканти в списъка за 2024 г.

Актуално

Избрано за вас