„Монополи“ – от настолната игра до големия екран

Снимка: STUART C. WILSON/GETTY IMAGES; AMAZON

„Монополи“ – от настолната игра до големия екран

Снимка: STUART C. WILSON/GETTY IMAGES; AMAZON
Сподели

Създават филм по класическата настолна игра „Монополи“. По него ще работи продуцентската компания на Марго Роби. Според „Холивуд рипортър“ филмът за „Монополи“ се разработва от повече от десетилетие. Hasbro Entertainment, част от американската компания за играчки, също ще бъде продуцент.

Компанията на Роби за последно работи по „Солтбърн“ и миналогодишния хит Барби“, в който австралийската актриса също участва.

В разговор с Variety през февруари 33-годишната Роби изтъкна, че има желание компанията ѝ да прави повече филми, които да имат ефекта на „Барби“. Той е най-печелившата продукция за миналата година със своите 1,38 млрд. долара в световен мащаб.

„Не знам дали това трябва да е Барби 2. Защо това да не е

друга голяма, оригинална, смела идея,

в която да имаме невероятен режисьор, голям бюджет за игра и доверието на огромен конгломерат зад гърба си? Искам да направя това“

Адам Фогелсън, председател на Lionsgate Motion Picture Group, заяви, че са „изключително развълнувани“ от проекта. Те вярват, че той може да бъде следващият блокбъстър.

Зев Форман, ръководител на филмовия отдел на Hasbro Entertainment, заяви:

„Като една от най-емблематичните игри в света –

„Монополи“ предоставя невероятна платформа за възможности

за разказване на истории“, цитира го BBC.

Най-продаваната настолна игра „Монополи“ е научила поколения деца да купуват имоти, да ги застрояват с хотели и да налагат на съиграчите си високи наеми за привилегията случайно да попаднат там.

Играта е патентована през 1904 г. от американската феминистка с леви убеждения Лизи Маги. Тя я нарича „Играта на наемодателя“.

„Монополи“ е пусната за първи път на пазара в Съединените щати по време на Голямата депресия. За неин изобретател е обявен безработен търговец от Пенсилвания.

Актуално

Избрано за вас