Навални след „Оскара“: Христо Грозев е истинската звезда

Навални след „Оскара“: Христо Грозев е истинската звезда

Сподели

Алексей Навални посвети участието си в документалния филм, спечелил „Оскар“, на „хората, които се борят срещу диктатурата и войната“ и нарече разследващия журналист Христо Грозев „истинската звезда на филма“.

Вдъхновеният от разследването на журналиста Христо Грозев „Навални“ триумфира в категорията за най-добър документален филм на наградите „Оскар“ в неделя.

photo credit: Blaine Ohigashi / ©A.M.P.A.S.
Научил за наградата в затвора от адвоката си

В серия от постове в „Туитър“, публикувани от негови поддръжници, руският опозиционер разказва, че слушал сутрешния информационен бюлетин на радиото. В репортажа за наградите обаче била пропусната категорията за документален филм, пише dir.bg.

„Това е добър знак“, казал си Навални. Той получил потвърждение за статуетката от адвоката си.

„Разбира се, че съм ужасно щастлив и докато се радвам, се опитвам да не забравям, че не аз получих „Оскар“, казва още руският опозиционер.

Христо Грозев е звездата на филма

Той отправя похвали към режисьора Даниел Роър, близката си сподвижничка Мария Певчих и българския разследващи журналист Христо Грозев – „истинската звезда на този филм“.

Навални благодари и на съпругата си Юлия за подкрепата, която му оказва. Тя „няколко пъти ме спираше да не избия снимачния екип“, отбелязва руският дисидент.

За тези, които се борят срещу диктатурата и войната

„Посвещавам целия си принос на честните и смели хора, където и да живеят, които намират сила ден след ден да се противопоставят на чудовището на диктатурата и нейния постоянен спътник – войната“.

Актуално

Избрано за вас