Кейт Мидълтън е на пикник с ученици

Фотокредит: JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Кейт Мидълтън е на пикник с ученици

Фотокредит: JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK
Сподели

41-годишната принцеса на Уелс Кейт Мидълтън се присъедини към децата на изложението за цветя в Челси, Лондон, в понеделник. Принцеса Кейт изненада гостите на световноизвестното градинско шоу, като се присъедини към

деца от 10 различни начални училища на поляните.

Пикникът е част от усилията за внасяне на градинарството и природата в живота на повече деца – нещо, което Кейт страстно рекламира от няколко години. Ученици от 10-те училища участват в Кампанията за училищно градинарство на Кралското градинарско дружество.

В един момент едно малко момче от академията на Алекс Рийд вдигна ръка, точно като в класната стая, за да зададе въпрос на Кейт, споделят от PEOPLE.

„Всички бяха толкова учтиви“, казва един от учителите.

Фотокредит: MAUREEN MCLEAN/SHUTTERSTOCK

Десетгодишната Ромасия каза пред репортери, че тя и принцесата на Уелс са свързани заради радостта от отглеждането на плодове и зеленчуци. „Говорихме колко

завладяващо е да видиш как расте храната.

Говорихме за ягодите и как отнема време, за да пораснат и какво удоволствие е да ги ядеш след това“, казва ученичката.

След обяда им под дървото, Кейт поведе децата в някои от градините. Принцесата и децата разгледаха външната кухня в The Savills Garden, смесица от декоративни и ядливи насаждения, проектирана от златния медалист на RHS Марк Грегъри.

След това Кейт се премести в The Samaritans Listening Garden, където я очакваше друга група ученици. Samaritans Listening Garden е проектирана да бъде

безопасно място за хората да споделят своите предизвикателства и борби.

Там красиво изваяни дъбови пейки осигуряват места за разговори.

https://www.instagram.com/p/Csi7dM8I-0W/

След това тя се срещна с друга група младежи в градината на Кралското ентомологично дружество. Кейт се въздържа да се подпише с името си, когато развълнуваните деца от училището на църквата „Света Мария“ в Англия ѝ поискаха автограф. Вместо това тя очерта на рисунки няколко буболечки. 

Саймън Уорд, главен изпълнителен директор на Кралското ентомологично дружество, добавя: „Тя наистина общуваше с децата – беше невероятно да им говори за насекомите и това, което те обичаха да виждат.

Темата за градината показва колко важни са насекомите за нас и как

хората са ключови за процъфтяването и оцеляването на насекомите,

каза той. „Тя смяташе, че това е фантастично пространство. Децата са ентусиазирани от насекомите и тя привличаше този ентусиазъм“, сподели Уорд.

Фотокредит: JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Партито се впусна в лов на буболечки. Принцесата акцентира върху домашно отглежданите храни и научаването на повече за това как градините могат да поддържат благосъстоянието.

Последното излизане на Кейт е част от нейните постоянни усилия да подчертае предимствата на играта на открито и следва седмица на събития, насърчаващи благополучието. Посещението на принцесата на Уелс на изложението за цветя в Челси беше нещо като

завръщане към собствената й градина „Назад към природата“,

открита през май 2019 г. След това тя доведе съпруга си принц Уилям и децата им принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис, за да изпитат удоволствието от играта на открито, която помага за психичното здраве.

През последните години съсредоточих голяма част от работата си върху ранните години и колко важни са те за резултатите по-късно в живота“, каза тя в изявление по това време.

Вярвам, че прекарването на време на открито, когато сме млади, може да играе роля в полагането на основите на децата да станат щастливи, здрави и възрастни.

Актуално

Избрано за вас