„Сексът и градът“ – култови моменти, превърнали сериала в хит

Снимка: HBO

„Сексът и градът“ – култови моменти, превърнали сериала в хит

Снимка: HBO
Сподели

Преди 26 години Кaри Брадшоу (Сара Джесика Паркър), Саманта Джоунс (Ким Катрал), Шарлот Йорк (Кристин Дейвис) и Миранда Хобс (Синтия Никсън) се появяват със своите високи токчета и променят света на телевизията. По време на излъчването на „Сексът и градът“ от 1998 до 2004 г. има толкова много епични моменти, че трудно биха могли да бъдат преброени. През шестте сезона станахме свидетели на  възходи и падения, изграждане на връзка и проваляне на отношения. Едни от най-важните аспекти от сериала обаче бяха сцените, в които четирите приятелки се сплотяваха.  Сериалът превърна Сара Джесика Паркър се превърна в

идол за обичащите модата жени

със своята богата колекция от обувки и понякога екстравагантни тоалети. В чест на рождения ѝ ден – 25 март, ви припомняме няколко от култовите сцени от сериала, покорил сърцата на милиони – „Сексът и градът“.

Кари среща Тузаря

Първата среща на Тузаря и Брадшоу е на улицата. Минувач блъска Кари и събаря чантата ѝ. От нея се изсипват дузина презервативи. Тогава Тузарят и помага да ги събере и двамата си разменят шеговити усмивки, припомня usmagazine.com.

Модната катастрофа

Спъвате се на модния подиум на ревю на Dolce & Gabbana? Епичен провал. Вместо обаче да се притесни и откаже от дефилето – Кари се вдига и получава овации на крака.

Саманта отива във фермата

Обикновено Саманта предпочита мъжете да правят всичко, което тя пожелае, но в сезон 4  се влюбва във фермер. За да го впечатли се решава да направи и немислимото – дои крава. Дори това действие обаче бива извършено със стил – облечена е с розов панталон и риза и носи високи обувки във фермата.

Ейдън се сбива с Тузаря

Независимо дали сте харесвали повече Кари и Ейдън (Джон Корбет) като двойка,  или нея и Тузаря, да гледате как двамата мъже се борят в калта за Кари  не беше за пропускане. Това обаче не е всичко, кучето на Ейдън внася допълнителна доза хумор, захапвайки Тузаря за задните части.

Хари и Шарлот – годеж

След огромна кавга и раздяла с Хари (Евън Хендлър), жените от синагогата уреждат на Шарлот срещи . Тя обаче се сблъсква с любимия си отново. Той, от своя страна, вече е готов да ѝ признае любовта си. Прави го, предлагайки ѝ да стане негова съпруга. Нейното сълзливо „да“ ни разтърсва всеки път.

Бележката, с която Бъргър изоставя Кари

Бъргър (Рон Ливингстън) завинаги ще остане в историята като един от най-лошите персонажи. Причина е бележката му за раздяла, която гласи „Съжалявам. Не мога. Не ме мрази.“

Миранда предлага брак на Стив

Миранда и Стив (Дейвид Айгенбърг) сякаш винаги са били предопределени да бъдат заедно. Идеята ѝ да му предложи брак, докато са в заведение, е същевременно красива, но и изключително изненадваща.

Саманта разбира, че е болна от рак

След като Саманта разкрива, че има рак, тя започва да губи косата си и решава да обръсне главата си. Смит (Джейсън Люис), известен с буйните си кичури, също решава да обръсне своята в знак на съпричастност.

„Вземи нашето момиче“

Саманта, Миранда и Шарлот не харесват Тузаря през голяма част от  „Сексът и градът“ заради начина, по който се отнася с Кари. Точно това прави сцената в предпоследния епизод още по-въздействаща. Те най-накрая се опомниха и казаха на Биг: „Иди си вземи нашето момиче“.

Актуално

Избрано за вас