„Чалга“ оглави боксофиса и събра над 500 хил. лева приходи

Филмът на Мариан Вълев „Чалга“ оглави родния боксофис и застава на челната позиция по зрители и приходи.

За седмицата – 10-16 март и последния уикенд – 17-19 март, заснетият с телефон игрален филм е гледан от 44 587 души. Приходите само от изминалите събота и неделя са почти 200 хил. лева.

Общите приходи на филма за момента се равняват на повече от половин милион лева. Точната сума е 516 925 лева.

От премиерата на филма, която се състоя на 10 март, до днес,

„Чалга“ се разпространява на 52 екрана в страната.

 

В класацията, която Националният филмов център обявява всяка седмица, второто място е за „Шазам! Яростта на боговете“, а третото за шестата част на „Писък“.

„Чалга“ е вторият филм на Вълев след режисьорския му дебют с „Лошо момиче“ преди четири години. В същото време той е и сценарист, и актьор.

„Това е история за приятелството между две момичета на фона на съвременното културно общество в България, което ние наричаме „чалга“.

Опитахме се да разкажем тази нежна и смирена история на фона на обърканите мечти,

на изгубените млади хора у нас“, обяснява лошото момче на родния екран.

Главните роли във филма са поверени на Елеонора Иванова – Нори и „златното момиче“ на българската художествена гимнастика Цветелина Стоянова, чийто актьорски дебют бе в „Лошо момиче“.

Фотокредит: Facebook страница на филма „Чалга“

Подкрепете ни

Благодарим на всеки един от вас, който е част от културната екосистема в Централна и Източна Европа и дава своя принос за нашето развитие. За да запазим съдържанието си безплатно за всички, имаме нужда от вашата подкрепа. Основната ни мисия е да развием и да допринесем за културния живот в България и за това да има своята сцена за изява.

Актуално