„Екзорсистът: Вярващият“ е на първо място по гледане в киносалоните у нас

„Екзорсистът: Вярващият“ е на първо място по гледане в киносалоните у нас

Сподели

Продължението на „Заклинателят“ от 1973 година – „Екзорсистът: Вярващият“, е на първо място по гледане в киносалоните у нас. Петдесет години след първата продукция, отново в центъра на историята са обсебени от демони деца, които свещеници трябва да освободят от злите духове. Филмът е привлякъл интереса на 7539 зрители, а приходите от първия уикенд у нас са 96 491 лева.

На втора позиция е двуседмичният първенец „Пес патрул: Супер филмът“. Приключенията на познатите герои, които този път трябва да спасят суперсилите си, са гледани вече от 62 480 зрители, а за трите седмици по екраните постъпленията възлизат на 682 921 лева.

Трето място заема „Убийствен пъзел X“, сочен от критиката като филм, близък до първите два от франчайза. Случилото се с

медицински лица-измамници след лъжлива операция

са проследили 19 610 зрители, като за двете седмици приходите от билети са 244 755 лева.

Четвърто място е за втората премиера от миналия уикенд – българският „Аферата Пикасо“. Какво може да забърка фалшификатор на картини в опита си да се отърве от наказанието заради просрочен дълг са разбрали 2912 зрители, като постъпленията възлизат на 37 340 лева.

На пета позиция с повече детска публика е третата премиера – германският „Ласи – Едно невероятно приключение“. Намирането на отвлечено куче от познатия телевизионен герой с дълга козина и уши е проследено от 3290 зрители и отчита 36 649 лева приходи.

На шесто място е „Създателят“ – футуристичната фантастика за близката връзка между изкуствения интелект и човека. Историята за

борбата между човешкия вид и създадените от него роботи

с изкуствен интелект са гледали вече 20 850 зрители, а за трите седмици в кината продадените билети са на стойност 277 719 лева.

Създаденият по мотиви от книгите на Агата Кристи „Призраци във Венеция“ е на седма позиция по зрителски интерес. Разкриването на убийците в стара къща някъде насред каналите е привлякло 39 690 зрители за месец в кината, като приходите са 427 734 лева.

„Призраци във Венеция“ / Фото кредит: Forum Film

На осмо място в топ 10 е „Луди пари“, описващ една история и с българска следа отпреди три години. Възходът на акциите на „ГеймКорп“ и случващото се покрай него, включително и със собствениците на платформата „РобинХуд“, са видели 4736 зрители, като за десетте дни у нас постъпленията са 59 678 лева.

Девето място заема „Монахинята 2“, като вече месец и половина е сред най-гледаните филми у нас. Срещата на сестра Ирене с демон в монашеско расо е гледана от 78 069 зрители, а приходите са 863 387 лева.

Десета позиция е за четвъртата премиера от миналия петък – норвежката анимация „Двама приятели и язовеца: Тунела на призраците“. Магичното пътешествие на Тусън, Лудиуд и умния им язовец, за да помогнат на Аманда, е привлякло интереса на 900 зрители. То отчита 9304 лева приходи от билетите им.

През миналия почти летен уикенд в кината са били общо 35 491 зрители. Миналата година по същото време салоните са посетили общо 41 356 зрители.

Актуално

Избрано за вас