4 от 5: Рупърт Мърдок разтрогна годежа две седмици след анонса му

4 от 5: Рупърт Мърдок разтрогна годежа две седмици след анонса му

Сподели

Медийният магнат Рупърт Мърдок, собственик на американската влиятелна компания Fox News, развали годежа си с Ан Лесли Смит две седмици след неговото обявяване.

Това трябваше да бъде пети брак за 92-годишния милиардер

Vanity Fair разясни, че „внезапното“ обстоятелство настъпило заради евангелистките възгледи на Смит, от които Мърдок се чувствал „неудобно“.

66-годишната бивша зъболекарка трябваше да стане петата му съпруга през лятото. В колонката за клюки на New York Times Мърдок споделя, че се страхувал да се влюби, но планувал тази сватба да му е последна.

Е, в крайна сметка годежът – „дар от Бога“, както медиите цитираха да се изразява Смит, няма да се състои.

Досега Рупърт Мърдок е бил женен четири пъти и има шест деца

Бившите му съпруги са Джери Хол, Уенди Денг, Анна Ман и Патриша Букър.

Ан Лесли Смит е имала два брака – първия с Джон Б. Хънтингдън, след който се обръща към Бога. По-късно се омъжва за кънтри певеца Честър Смит, с когото издава албум през 2005 г. Когато той умира през 2008 г., тя започва съдебни битки с доведените си дъщери за неговото състояние.

Според списание Forbes състоянието на Рупърт Мърдок се оценява на 17 милиарда щатски долара. И тази сума се тиражира от времето на развода на Мърдок с бившия модел Джери Хол, която от своя страна има четири деца от фронтмена на The Rolling Stones Мик Джагър.

Рупърт Мърдок е собственик на телевизионния канал Fox News

Сред компаниите, в които притежава дялове е и The Wall Street Journal. Той е собственик на New York Post, The Times of London и британския таблоид The ​​Sun.

Новината за отмения годеж идва на фона на признанието, че Fox News са тиражирали лъжи в полза на Доналд Тръмп.

Порно актриса съди Тръмп за насилие, телевизиите аут от делото

Според предварителни показания на Мърдок, дадени по дело за клевета срещу медията му, журналисти от Fox са „поддържали” невярната теория за фалшифицирането на американските избори през 2020 година, разпространявана от Тръмп. Делото трябва да започне в съдебна зала този месец.

 


Фотокредит: Independent

Актуално

Избрано за вас