Бягство от затвора по български в „Сбогом, Джони“

Бягство от затвора по български в „Сбогом, Джони“

Сподели

Битката между светлата и тъмната страна в човешката душа разглежда новия български филм  „Сбогом, Джони“. Режисираната от Константин Буров лента излиза на голям екран на 5 май, съобщават от екипа на продукцията.

Адаптацията по  едноименния роман на сценариста Марин Дамянов е заснета за 24 снимачни дни

„Сбогом, Джони“ цели да накара всеки да се замисли за трудния баланс, който трябва да поддържа у самия себе си. Красотата идва от факта, че изборът между тъмнината и светлината в душите ни е напълно свободен. Но заедно с тази свобода идва и пълната отговорност за нея“, коментират от екипа на филма.

До този момент „Сбогом, Джони“ е участвал на българските фестивали „Златна роза“, „София филм фест“, „Аполония“, както и на международните в Котбус – Германия, KinEst Fest – Италия, Cinedays European Film Festival – Северна Македония.

Сюжетът се върти около Кранки, който е на кръстопът,

символизиращ избора между доброто и злото в самия него. Трябва да заеме позиция от кой тип хора да бъде – да убива или да се самоубие, да е верен или не на спасителя до себе си. Премеждията му са метафора за битката между тъмнината и светлината у всеки от нас.

Забележителният Джони помага на Кранки да се спаси от затвора, но след това го обсебва изцяло. Кранки се влюбва в момиче на име Ния и това създава още повече проблеми, защото Джони ненавижда любовта.

Проблемът е, че за да се отървеш от Джони, трябва или да умреш, или да го убиеш.

В главната роля – на Кранки, е Деян Георгиев. Той е актьор, танцьор, хореограф и режисьор, като 2020 г. печели конкурса за хореографи „Маргарита Арнаудова“, а през 2021 г. е номиниран за „Икар“.

Георги Керменски, в ролята на Джони, участва във филмите „План за отмъщение”, „Отрова за мишки”, „Рибена кост“, „Земя“, „Краят на реката“ и в сериалите „Четвъртата власт“ и „Недадените“.

Християна Стоименова(Ния) е завършила актьорско майсторство при проф. Цветана Манева и доц. Снежина Петрова в НБУ през 2017 г.  Дебютът си в голямото кино прави с ролята си в „Сбогом, Джони“, като изпълнява и главните женски роли в късометражните игрални филми „Copyright“ и „Къщата“.

„Сбогом, Джони“ е вторият пълнометражен игрален филм на Константин Буров след „Отрова за мишки“, който печели Награда за пълнометражен дебют на 32-рия фестивал на българския игрален филм „Златна роза“, както и награда за най-добър сценарий на Българска филмова академия през 2014 г.

Последвайте ни в:

Актуално