„Приказка“: Шоу за кръговрата на живота и основните елементи в природата

Фотокредит: Росен Донев

„Приказка“: Шоу за кръговрата на живота и основните елементи в природата

Фотокредит: Росен Донев
Сподели

Уличният парад „Приказка“ на Театър V.O.S.A. – Чехия празнично откри първия ден от Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Шоуто на чехите забавлява гражданите на Варна с изключително интересните кукли, музика и хореография и превърна площада във

фентъзи утопично пространство, в което царуваха приказни същества и животни.

В историята за четирите елемента земя, въздух, вода и огън, които бяха олицетворени от куклите на изпълнителите от V.O.S.A. , ни въведоха актьорите Балена Ланджева и Даниел Добрев от Куклен театър – Варна, които влязоха в ролята на разказвачи.

Ето какво казаха актьорите, когато бяха попитани за съвместната им работа с изпълнителите от Театър V.O.S.A.:

– Тази година вие участвате на първия фестивален ден в уличното шоу „Приказка“, включвайки се като разказвачи на приказната история, която актьорите от Театър V.O.S.A. разказват. Как протече съвместната ви работа с тях?

Даниел Добрев: Сега те за пръв път включват разказвачи в уличното си шоу и работата ни беше много интересна. Първоначално бяхме в контакт дистанционно – те от Чехия, а ние от тук.

Балена Ланджева: Писахме си имейли и съобщения.

Фотокредит: Росен Донев

Даниел Добрев: Да, за това какви да бъдат историите и т.н. Вчера всъщност се видяхме за пръв път на живо и набързо се организирахме.

Балена Ланджева: Уточнихме какви да са историите и ги обединихме около няколко теми. Така ни хрумна темата за кръговрата на живота и за основните елементи в природата.

Даниел Добрев: Всичко измислихме заедно.

Балена Ланджева: Видяхме, че те имат чудесни кукли. Лъвът е символ на земните животни, орелът е символ на въздуха, а рибите – на водата, компанията има и огнено шоу вечерта. Решихме да комбинираме всичко в една голяма тема за природата, за опознаването на елементите и по какъв начин те ни влияят. Олицетворяваха ги големите кукли. Те са наистина невероятни. За вечерното им шоу „Пънк Шоу Пропан“ само сме гледали трейлъри и сме слушали истории, много искаме вече да го видим.

Цялото интервю с актьорите и техните впечатления за уличния театър четете в блога на МТФ „Варненско лято“.

Актуално

Избрано за вас