Явор Гърдев води творческа работилница за „Несбъднатите роли“ в Ямбол

Снимка: Адриана Янкулова

Режисьорът Явор Гърдев ще води творческа работилница на тема „Несбъднатите роли“ в Драматичния театър „Невена Коканова“ в Ямбол. Творческата среща започва в началото на юли, съобщиха от театъра.

Целта на студийната работа е актьорите да репетират заедно с Явор Гърдев избрани монолози,

които са мечтали да осъществят, но не са имали тази възможност досега. Съвместната работа ще бъде представена пред публика на 8 юли от 18:00 часа, допълват от театъра.

Инициативата в ямболския драматичен театър е поредната част от проект, финансиран от Национален фонд „Култура“ по Програмата за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти.

По проекта театърът подготвя и постановки за хора с увреден слух,

както премиера на спектакъла „Всички наши тела“ по текстове на Георги Господинов през септември. Представени бяха и две нови заглавия в репертоара – Шекспировата „Комедия от грешки“ и „Лъчко и слънчевото царство“ по текст на актрисата Петя Бойчева. Обновен бе сайтът на театъра и въведена онлайн продажба на билети.

 

Фотокредит: Facebook Javor Gardev

 

Четете още:

Патрис Павис за „Чайка“ с Емилия Кларк на „Варненско лято“: Интересно, но и разочароващо за гледане

Николай Урумов празнува 60-годишен юбилей 

Летен театър с нулеви отпадъци посреща зрители в Лондон

Концертът на Лили Иванова във Варна: Летният театър ми е мъничък „Уембли“

Подкрепете ни

Благодарим на всеки един от вас, който е част от културната екосистема в Централна и Източна Европа и дава своя принос за нашето развитие. За да запазим съдържанието си безплатно за всички, имаме нужда от вашата подкрепа. Основната ни мисия е да развием и да допринесем за културния живот в България и за това да има своята сцена за изява.

Актуално