Министър Димитров дари Малкович с реплика на Варненското съкровище

Министър Димитров дари Малкович с реплика на Варненското съкровище

Сподели
Министърът на туризма д-р Илин Димитров дари Джон Малкович с реплика на част от Варенското съкровище. Той се срещна с холивудската звезда и с фотографа Сандро Милър по време на откриването на съвместната им изложба в галерията „Квадрат 500“ преди броени часове.
„Да срещнеш Джон Малкович и… Сандро Милър. Чудесна среща и изложба.
Всяко посещение на звезда от този калибър помага за популярността на България
Подарих му реплика на част на най-старото обработено злато в света с пожелание третото му посещение в България да е край морето.“, написа във Facebook Димитров.
Твърде вероятно е пожеланието на министъра да се сбъдне. Малкович, който в момента е в България за три представления на пиесата „В самотата на памуковите полета“ в Народния театър, се готви за завръщане през лятото отново у нас. В ексклузивно интервю за artportal.news той сподели, че може би ще акостира в морската ни столица с Виенската филхармония. Постановката, с която се очаква да гостува пак на родна земя, е „Дяволска комедия – Самопризнанията на един убиец“, където влиза в традиционния си образ на психопат. Идеята е тя да бъде представена в рамките на Варненско лято 2023.

Сандро Милър и холивудският актьор Джон Малкович пресъздават най-емблематичните образи във фотографията от XX и XXI век в

серията „Малкович, Малкович, Малкович:

Почит към майсторите на фотографията“.

Експозицията включва 61 цветни и черно бели фотографии, в които Джон Малкович се превъплъщава в образите на известни личности.

През 2013 г. Сандро Милър решава да осъществи проект, който да отдаде почит на авторите, повлияли на собствената му кариера. Избира 35 фотографии, които да възпроизведе. Сред тях са снимката на Ървинг Пен, показваща свития в ъгъла Труман Капоти. Мерилин Монро от Бърт Стърн. Образът на мигрантката с деца, уловен от Доротея Ланг; автопортретът с автомат на Робърт Мейпълторп. Иконичната снимка на Джон Ленън и Йоко Оно от Ани Лейбовиц Класическата фотография на Даян Арбъс на момчето с играчка ръчна граната. Пчеларят на Ричард Аведoн. Салвадор Дали на Филип Халсман и други.

 

Фотокредит: Facebook Ilin Dimitrov

Актуално

Избрано за вас