Принц Хари ще се върне във Великобритания за първата годишнина от смъртта на кралица Елизабет Втора

Принц Хари ще се върне във Великобритания за първата годишнина от смъртта на кралица Елизабет Втора

Сподели

Принц Хари ще се върне във Великобритания следващия месец. Причината е церемонията по награждаване на благотворителна организация „УелЧайлд“ в навечерието на първата годишнина от смъртта на кралица Елизабет Втора, съобщи АП.

Хари, който е дългогодишен патрон на британската благотворителна организация „УелЧайлд“, ще присъства на ежегодната церемония по награждаване в Лондон на 7 септември,

за да отбележи постиженията на млади хора с тежки заболявания

Не се очаква той да бъде придружен от съпругата си Меган, херцогинята на Съсекс, предава БТА.

Принцът не присъства на миналогодишната церемония по награждаване. Тя се проведе на 8 септември – деня, в който неговата баба Елизабет, почина.

Тя си отиде в замъка Балморал, нейното любимо провинциално шотландско имение, на 96 години. Елизабет беше кралица на Великобритания в продължение на 70 години.

Очаква се крал Чарлз Трети и кралица Камила да отбележат годишнината от смъртта на кралица Елизабет Втора с частно събитие в Балморал.

Организация „УелЧайлд“ подкрепя деца и млади хора с дългосрочни медицински нужди. Ежегодната наградна церемония цели да подчертае предизвикателствата, пред които те са изправени и да отличи хората, които се грижат за тях и ги подкрепят.

Хари ще присъства на прием заедно с победителите, преди да произнесе реч и да връчи една от наградите.

Очаква се също Хари и Меган да присъстват на международното спортно състезание за ранени военни и ветерани „Инвиктус“ в Дюселдорф. То ще започне на 9 септември.

Двойката, която се ожени през май 2018 г., се оттегли като старши членове на кралското семейство и се премести в Северна Америка през 2020 г. Сега те живеят в американския щат Калифорния.

Фото кредит откриваща снимка: Toby Melville/Reuters

Актуално

Избрано за вас