На 66-годишна възраст почина актьорът Рон Джоунс

На 66-годишна възраст почина актьорът Рон Джоунс

Сподели

Американският актьор Рон Сифъс Джоунс, носител на две награди „Еми“ за ролята си в телевизионния сериал „Това сме ние“ на Ен Би Си, почина на 66-годишна възраст. Новината съобщи предаде Асошиейтед прес, като цитира негов представител.

Мениджърът Дан Спило сподели, че кончината на актьора е настъпила „заради дългогодишен белодробен проблем“, пише БТА.

„По време на цялата му кариера неговата топлина, красота, щедрост, доброта и сърце бяха усетени от всеки, който имаше щастието да го познава“, допълва той.

През 2020 г. Джоунс претърпя

белодробна трансплантация

заради хронична обструктивна белодробна болест. Той прекара почти два месеца в болница в Лос Анджелис.

В сериала „Това сме ние“ той е в ролята на Уилям „Шекспир“. Хил, биологичният баща на герояРандал Пиърсън е изигран от актьора Стърлинг Браун.

„Един от най-прекрасните хора, които светът някога е виждал, вече не е сред нас“, написа Браун в Инстаграм.

Рон Сифъс Джоунс играе по-централна роля в ранните епизоди на „Това сме ние“, но се появява във всичките шест сезона на продукцията на Ен Би Си, отбелязва Асошиейтед прес.

Той спечели „Еми“ за най-добър гост-актьор в драматичен сериал през 2018 г. и 2020 г., като е номиниран и за още две отличия.

„Рон беше най-добрият от най-добрите – на екрана, на сцената и в реалния живот“, написа създателят на „Това сме ние“ Дан Фогелман.

Джоунс прекарва по-голямата част от кариерата си в театъра преди и след снимките на сериала на Ен Би Си. Той се връща на Бродуей, дори и след като

заради трансплантацията се налага да отново да се научи да диша и да ходи

„Целият ми живот премина на сцената“, казва актьорът в края на 2021 г. в интервю за в. „Ню Йорк таймс“. В него той разкрива, че тихо страдал от дихателни проблеми още по време на „Това сме ние“.

„Идеята, че няма да мога да играя повече, ми се струваше по-лоша от смъртта“, споделя Джоунс.

Снимал се е и в кинопродукции, сред които „Наполовина Нелсън“ (2006) с Райън Гослинг  и „Долимайт е името ми“ (2019) с Еди Мърфи.

Актуално

Избрано за вас