Генди Тартаковски работи с българско студио по екшън анимация за HBO

Генди Тартаковски работи с българско студио по екшън анимация за HBO

Сподели

Носителят на „Еми“ Генди Тартаковски („Хотел Трансилвания“, „Лабораторията на Декстър“) създава новия си сериал за HBO в партньорство с българското студио „Змей“.  Първите два епизода на стийм-пънк поредицата „Орденът на еднорога“ вече са в HBO Max  и ще имат премиера всеки петък.

В продължение на 19 месеца студио „Змей“ е работило с френското студио La Cachette

върху десетте епизода от първи сезон. Етапите, в които българските артисти са участвали, са анимация, фазиране и почистване и оцветяване, като екипът им се е състоял от над 40 души.

Студио „Змей“ е създадено в София през 2015 г. и дебютира с вдъхновения от родния фолклор сериал „Златната ябълка“. През 2018 г. „Змей“ започва работа по първия си международен проект „Аз, Елвис Риболди“ – копродукция между Испания и Франция,

която е излъчена в 130 страни по Cartoon Network и Disney Channel

Този сериал е истинско чудо. В ръцете на творчески визионер и безумно талантлив екип няма ограничения за видовете истории, които анимацията може да разкаже. Това е поредица за всички поколения фенове на анимацията за възрастни.„, споделя Майкъл Оувелин, президент на Cartoon Network, Adult Swim, Boomerang и Discovery Kids.

Генди Тартаковски е сред титаните на анимацията в последните 30 години. Снимка: WBD

За мен тази началото на тази поредица беше положено в зората на работата ми в Cartoon Network Studios преди повече от 20 години. Всички проекти, по които работихме –

„Лабораторията на Декстър“, „Самурай Джак“ и „Сим-бионичен титан“ – бяха като тренировъчен полигон, който ни подготвяше за този сериал.

Отне ни цялото това време, за да можем най-накрая да се заемем с проект като „Орденът на еднорога“, казва Тартаковски.

В „Орденът на еднорога“ злата сила надвисва над Лондон по времето на индустриалната революция. Група герои, наречени Еднорози, случайно се събуждат в телата на тийнейджъри, вместо на възрастни носители, в които са се въплъщавали в миналото.

Те са могъщата магьосница Мелинда, космическият монах Сенг и елфът войн Едред

С изкривени спомени и отслабени и разпокъсани магически способности триото трябва да работи заедно с помощта на задвижвания с пара робот Коперник, за да разгадае тайните на миналото и настоящето си, които ще им разкрият пътя към победата над вечната заплаха.

 

Фотокредит откриваща снимка: Warner Bros. Discovery

Актуално

Избрано за вас