226-годишна лондонска книжарница стана хит заради TikTok

226-годишна лондонска книжарница стана хит заради TikTok

Сподели

Стара книжарница в центъра на Лондон е озадачена от наплива на млади американки, които посещават магазина. Оказва се, че това се дължи на тенденцията в TikTok. Благодарение на някои запалени библиофили в BookTok (сфера на TikTok, където се събират фенове на книгите) книжарницата „Hatchards“ в Пикадили неочаквано се превърна в сензация, пише TimeOut.

Един от официалните книжарници на кралското семейство, 226-годишният магазин изненадващо стана в хит сред читателите от поколението Z. И младежките посетители не просто разглеждат огромната колекция на пететажния магазин. Фенове на фентъзи поредица от книги отиват в магазина, за да пресъздадат една от любимите си сцени от романа. В бестселъра на Касандра Клеър „The Mortal Instruments“, по който е заснет филм с Лили Колинс, един от героите отива в „Hatchards“, за да купи на своята любов копие от „Приказка за два града“ на Чарлз Дикенс. Преди нашумелите видеа книжарницата е продавала

по едно копие от книгата на седмица

Франсис Клевърдън, който е управител на „Hatchards“ споделя пред Times: „Преди около месец това беше споменато в TikTok и оттогава продадохме купища Дикенс. Доста хора стоят пред касата и снимат кралските оръжия. Всяка седмица те виждат, че в магазина се снима съдържание за социалните медии.“

@vrittibooks ???? Hatchard’s in Piccadilly #booktok #bookstores #cutebookstore #bookstoreshopping #londonvlog #bookshoppingvlog #hatchards #classicbooks #bookish ♬ memories conan grayyy – ????????????

Видео в TikTok от нашумялата книжарница и книгата на Дикенс успява да събере повече от 800 000 гледания.

Това не е първият случай, в който „Hatchards“ е посещаван от фенове на литературата. Книжарницата се появява и в „Mrs Dalloway“ на Вирджиния Улф и дълго време е била място, посещавано от почитателите на Улф.

Актуално

Избрано за вас