Нина Николина празнува рожден ден на сцената

Нина Николина празнува рожден ден на сцената

Сподели

Нина Николина ще празнува рождения си ден на сцената на „Фюжън фест“ във Велико Търново. Певицата, която в тандем с приятелката си – журналистът Диди Алексиева, изгради имидж на виден столичен бохем през годините, сега предпочита тишината пред гръмките партита.

За втора поредна година датата на празника й – 25 юни, съвпада с участие.

„Бях намислила да бъде градинско парти, защото отдавна не съм правила. Но, ето пак, в  размисли и умуване, реших, че е по-добре на рождения си ден да съм на сцената. Така или иначе, когато някой друг ти е организирал празника, винаги е по-добре, а и когато си на сцената е прекрасно!“, споделя в интервю за ladyzone.bg Нина.„Миналата година празнувахме Еньовден и рожден ден на сцената в една винарна, имаше изненади, торта, огромна публика от непознати хора…“.

Copyright: Mariana Petrova – mamuri

В последните месеци една от любимките на Слави Трифонов

развива мощно фолклорните си проекти Pendara Project и „Кралю порталю“, който е изпълнен с игри и е ориентирам към детската публика.

Дъщерите й Мария и Валентина са израстнали с народни песни, вместо с мелодията на Сънчо преди да си легнат. Тогава са бойкотирали изпълненията на майка си, но сега ги харесват.

„С тях не говорим много за моята работа. Но скоро ми попадна нещо като дневник на Мария, в който на въпрос – кое е любимото й нещо, тя отговаря: „Да ходя на концертите на мама!”.“, споделя Нина.

„Изненада беше това за мен, защото не ми го е казвала!

Но и аз години наред като тийнейджър не казвах на майка ми, че ми е интересен българския фолклор. Тя все искаше да ми покаже носии, шити от прабаба ми, които пазеше. А сега, от години събирам автентични носии.“

Нина вярва, че родителите трябва да показват хубавата страна на родния фолклор на децата. „За да може дори сега, ако не признават, че им е интересно, след време да остане знанието за тях.“, казва тя.

На Еньовден звездата ще заведе дъщерите си в село Доспей край София, където деня на билките и самодивите се празнуват по автентичен начин.

 

Фотокредити: Личен архив

Актуално

Избрано за вас