Белгийска болница сервира храна като топ ресторант

Белгийска болница сервира храна като топ ресторант

Сподели

Болничната храна обикновено се нарежда под менюто в училищната лафка в кулинарните класации. AZ Groeninge в град Кортрийк в западна Белгия обаче

разчупи стереотипа за захранване на пациентите си и спечели сертификация от Gault & Millau

 Марк Деклерк, главен изпълнителен директор на Gault & Millau Benelux, каза, че производителят на пътеводители си сътрудничи повече от 10 години с различни компании. Сред тях и такива, които обгрижват кетъринга в  домове за възрастни, достъпни за служители и посетители, съобщават от The Bulletin.

Болницата привлече експерти от Gault & Millau, за да инспектират храната им и да предложат съвети за подобряване, особено за техните рибни ястия, сосове и порции картофи.

Фотокредит: REUTERS/Clement Rossignol

Впоследствие се установи, че храната в болницата е с висок стандарт и Деклерк каза, че

с удоволствие ще сервира някои от ястията в собствения си дом

Освен осигуряването на медицински грижи, ние считаме качеството на нашите ястия за решаващо в процеса на оздравяване на нашите пациенти.“, каза Тино Габриел, директор на финансите и администрацията на болницата.

Следователно сме силно ангажирани с това от много години. Ние сме особено доволни от признанието за качество от институт като Gault & Millau. Това потвърждава нашия подход за развитие на тази част от предоставянето на грижи дори повече от преди.

Общият съвет, каза Деклерк, е

да работите с добри съставки и да се придържате към прости рецепти

Хората не искат непременно твърде сложни неща. Направете го здравословно, направете го вкусно… Опитайте се да готвите за тях, както бихте готвили за себе си.“, съветва той.

Ястията, приготвени за пациентите, всъщност няма да фигурират в годишния справочник на ресторантите, но са официално сертифицирани от Gault & Millau за 2023 г.

 

Актуално

Избрано за вас