Отново съдят Стивън Тайлър за изнасилване

Steven Tyler/ Фото кредит: Winslow Townson / Invision / Associated Press

Отново съдят Стивън Тайлър за изнасилване

Steven Tyler/ Фото кредит: Winslow Townson / Invision / Associated Press
Сподели

Втора жена е завела дело за сексуално посегателство срещу фронтмена на рокгрупата „Аеросмит“ Стивън Тайлър, съобщава Пи Ей мидия/ДПА.

Джийн Белино твърди, че е претърпяла

„тежък и постоянен емоционален стрес“,

след като певецът я е нападнал два пъти през 1975 г. на 17-годишна възраст. Това е вторият иск, заведен срещу Тайлър, след като миналата година Джулия Мисли обвини 75-годишния певец, че е имал незаконна сексуална връзка с нея, когато е била тийнейджър.

В документите, публикувани чрез адвокатската кантора „Джеф Андерсън и съдружници“, се казва, че Белино е работила на модно ревю в Манхатън през лятото на 1975 г., когато неин приятел ѝ уредил среща с рок групата „Аеросмит“.

В иска си тя твърди, че през този ден Тайлър я насилва сексуално два пъти. Първият инцидент е бил в телефонна кабина, където според нея музикантът я „притиснал“ до стената, опипвал, целувал и симулирал секс без нейно съгласие. По-късно същото се повтаря и в хотел, след като влезли заедно в бара. Като причина за иска се посочва „насилие на полова основа“.

В документите Белино заявява, че е претърпяла и продължава да търпи „голяма душевна и телесна болка“, както и „физически, лични и психологически наранявания“.

На фона на делата групата тръгна на прощално турне.

Рокаджиите ще обиколят Северна Америка. Концерти са

предвидени за 40 дати,

а специални гости ще бъдат The Black Crowes.

„Мисля, че е крайно време“, каза китаристът Джо Пери, който свири и у нас с групата Hollywood Vampires.

Барабанистът Джоуи Крамър няма да се присъедини към Aerosmith. Въпреки това, от групата казват, че феновете им ще получат „най-доброто шоу в живота ни“.

„Въпреки че Джоуи Крамър остава обичан член-основател на Aerosmith, той взе решение да отсъства от планираните в момента дати за турне, за да съсредоточи цялото си внимание върху семейството и здравето си“, се казва в изявлението на групата.

Фото кредит: Winslow Townson / Invision / Associated Press

Актуално

Избрано за вас