Сара Джесика Паркър: Объркана съм защо задават въпроси за остаряването само на жени

Сара Джесика Паркър: Объркана съм защо задават въпроси за остаряването само на жени

Сподели

Сара Джесика Паркър заяви, че „не разбира“ културния акцент върху стареенето и разказа как е изключила възможността да се подложи на ботокс. 58-годишната актриса говори за двойните стандарти в Холивуд. Тя зададе въпроса защо мъжете не са питани за остаряването толкова често, колкото жените.

Пред The Telegraph Сара заяви: „Толкова съм объркана от факта, че повечето мъже на моята възраст просто никога не са питани за остаряването. Всички ние се събуждаме, имаме куп неща, които ни се случват, и просто трябва да продължим напред. Не разбирам акцента, който се поставя върху размишленията за остаряването“, казва тя.

Звездата от „Сексът и градът“ разказа също така, че няма намерение да си слага ботокс. Според нея това може да

се отрази негативно

на актьорската ѝ кариера. „Аз съм актриса – трябва да движа веждите си. Трябва да споделям емоции и да общувам с лицето си“, споделя тя. Паркър допълва също, че не смята, че съпругът ѝ –  актьорът Матю Бродерик ще хареса идеята да си направи ботокс.

Преди това Сара разказа, че има три козметични продукта, в които се кълне: серум, балсам за очи и SPF от серията Revive + Glow на Roc.

В разговор с WWD тя споделя: „Това, което работи за мен, е работило за много жени в продължение на десетилетия на достъпна цена. Грижата за кожата не е нещо само за богаташи.“

Наскоро Сара си сътрудничи с Roc Skincare по техния проект Look Forward – инициатива за насърчаване на оптимизма по отношение на стареенето. Тя с облекчение отбелязва, че работи с марка за грижа за кожата, която не е обсебена от младостта. „Вероятно съм по-малко загрижена за стареенето, отколкото преди една година. Просто нямам време и енергия да се притеснявам“, споделя тя пред WWD.

В момента Паркър се снима в продължението на сериала „Сексът и градът“„Просто ей така…“, който подготвя третия си сезон.

Актуално

Избрано за вас