Изкуствен интелект, човешки хумор и български политици

Изкуствен интелект, човешки хумор и български политици

Сподели

На какво е способен изкуственият интелект, ако човек прибави известна доза закачливост и хумор към родната политическа действителност.

Потребителят на микроблогинг платформата Twitter @curlyfunk_ посъбуди онлайн пространството в събота, публикувайки българските политици като герои на „Пиксар“.

Използвайки Midjourney, авторът задава генериране на изображение, което да покаже „цветът“ на Народното събрание в „pixar style“.

Авторът задава описания за главния прокурор Иван Гешев, за почетния председател на ДПС Ахмед Доган, иска да види като анимационен герой съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов и още много други.

Политиците като анимационни рисунки са толкова сполучливи и забавни, че настоящият депутат и бивш министър на електронното управление Божидар Бажанов веднага сподели картинката, която го изобразява.


Ето и няколко картинки, дело на изкуствения интелект в колаборация с човешкото чувство за хумор.

Главният прокурор Иван Гешев

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ

Асен Василев от „Продължаваме промяната“

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов

Фотограф „генерира“ български кукери на феста „Горящият човек“

Midjourney е изкуствен интелект за преобразуване на текст в изображения. Програмата генерира визуализации по текстовите насоки на потребителя, които обаче трябва да са много ясни.

Докато други AI инструменти са създадени да генерират всякакви визуализации, Midjourney е насочен към създаване на живописни, естетически приятни и цветово издържани изображения.

Научният фантаст Лави Тидхар създаде късометражен филм с AI

***artportal.news получи разрешение от автора да публиква изображенията на своя сайт. 

Актуално

Избрано за вас