Владимир Карамазов е новият щатен актьор на Народния театър

Владимир Карамазов е новият щатен актьор на Народния театър

Сподели

„След почти 15 години като актьор на свободна практика и след дълго обмисляне вече мога да кажа, че отново съм част от щатната трупа на Народен театър „Иван Вазов“. Това написа Владимир Карамазов днес в официалния си профил във фейсбук. „През последните години получих доста предложения от директорите, но не ги приех, не виждах да има интересна творческа посока. Сега в театъра наистина се случват неща, които за един актьор са повече от прекрасни. И искам да бъда част от тях.

Не съм мислил, че световни режисьори като Деклан Донелан, Тимофей Кулябин, Йерней Лоренци, Джон Малкович, Оскарас Коршуновас ще поставят на сцената на Националния театър.

С някои от тях вече се видяхме и разговаряхме. Защото в Народен театър „Иван Вазов“ има място и за световен театър. А и Народният театър трябва да показва своите спектакли на света. Никога не съм усещал такова отваряне на театъра към света и вярвам, че предстоят много хубави неща“, се казва още в публичното изявление на Карамазов.

От доста време насам

актьорът, чиито роли в „Танцът Делхи“, „Идеалният мъж“ и „С любовта шега не бива“ се играха пред пълни салони, отказваше да се ангажира с щатна трупа.

За сметка на това той сякаш беше изцяло избрал фотографията като творческо поприще. През 2021 г. обаче

Владимир Карамазов направи своето своеобразно завръщане към сцената с главната си роля в „Опашката“ по романа на Захари Карабашлиев.

Спектакълът с режисьор Явор Гърдев е част от програмата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. За превъплъщението си като кандидат-президент в предизборна кампания, Карамазов беше отличен с ИКАР 2022 за най-добра мъжка роля.

 

Интервюто с Владимир Карамазов от първия сезон на подкаста Откликни на изкуството, продукция на платформата 7Arts.bg, може да видите тук

Снимка: официална фейсбук страница на Владимир Карамазов.

Актуално

Избрано за вас