Риана е най-богатата жена в музикалния свят, Тейлър Суифт е на второ място

Риана е най-богатата жена в музикалния свят, Тейлър Суифт е на второ място

Сподели

Какво е общото между Тейлър Суифт, съдия Джуди и Опра Уинфри? Ако първото, което ви хрумва, е че всички те са супер богати, сте прави. И трите попадат в списъка на Forbes на най-богатите жени в Америка.

Най-заможна в музикалния свят, според изданието, е Риана

Нейното богатство е два пъти повече от това на Тейлър Суифт, която заема второ място в класацията със 740 милиона долара.

33-годишната изпълнителка на „Karma“ изпреварва Мадона, която разполага със състояние от 580 млн. долара, както и Бионсе с 540 млн. долара.

В класацията „Най-богатите жени в Америка, които сами са си създали богатство“, водещата Опра Уинфри заема 13-а позиция със състояние от 2,5 млрд. долара.

Даян Хендрикс води класацията във всички категории с 15 млрд. долара, благодарение на ABC Supply, компанията лидер в дистрибуцията на едро на покривни материали в САЩ.

Джуди Шейндлин, известна още като съдия Джуди, е на 56-то място с 480 млн. долара.

Списъкът с жени в музикалния бизнес, се допълва от Селин Дион, Доли Партън и Барбара Стрейзънд.

Forbes публикува годишния си списък на световните милиардери през април, като обяви, че

основателят на SpaceX и Tesla Илън Мъск е бил детрониран от първото място от Бернар Арно,

собственик на марки за луксозни стоки като Louis Vuitton, Christian Dior и Tiffany & Co, с 211 млрд. долара. Технологичният човек от бъдещето, стартирал със системата за плащане PayPal и соларни панели, е втори със 180 млрд. долара.

На трето място в годишния списък на най-богатите хора е Джеф Безос със 114 млрд. долара. Това е с около 57 млрд. долара по-малко, отколкото преди година, което е най-голямата загуба от всички в списъка, посочва Forbes. Причината – спадът на акциите на Amazon с 38%.

Фотокредит: списание Forbes

Четете още:

„Целуни ме“ на Любо Киров е най-продаваният албум за 2022 година

IFPI обяви As It Was на Хари Стайлс за „Най-добър глобален сингъл“

Bad Bunny надви в битката за „Глобален албум на годината“

Актуално

Избрано за вас