90-те се завръщат с Фърби – играчките от кошмарите

Фотокредит: HASBRO

90-те се завръщат с Фърби – играчките от кошмарите

Фотокредит: HASBRO
Сподели

Носталгията по миналото продължава с непредвиденото завръщане на играчките Фърби. След като Тамагочи реабилитира мястото си като домашен любимец, този път под формата на приложение за смартфони, беше време и тези създания от неопределен тип да се възродят. Да, онези странни същества, които бяха спрени от производство по обективни причини. През 2016 г. говорещите и слушащи Фърбита бяха спрени от производство, заради масовите оплаквания на притеснени родители. Играчките се включваха сами, като предизвикаха ужасени родители, които отказаха да купуват повече играчки от тази серия. Въпреки това, американският гигант за играчки Hasbro се надява едно ново поколение деца да

„открие собственото си любопитно малко създание“.

Ако вече не ви побиха тръпки, почакайте – има още. Новото Фърби има познатите си луковични очи, жълт клюн и цветна козина. Освен това говори безсмислено и отговаря на прегръдки, потупвания и гъделичкания.

„През последните няколко години направихме много изследвания, за да разберем какво биха искали децата да видят в ново Фърби“, каза за BBC Кристин Маккей, вицепрезидент и генерален мениджър в Hasbro.

Новата играчка е програмирана да има повече от 600 отговора.

Тя може да реагира на команди, да имитира звуци, да танцува и да бъде „хранена“.

Фърби, който първоначално беше пуснат на пазара през 1998 г., бързо стана популярен по целия свят. За три години бяха продадени 40 милиона от пухкавите същества.

Фотокредит: HASBRO

Първият Furby имаше инфрачервени очи, които им позволяваха да комуникират помежду си. Играчката може също да „слуша“ разговори и чрез потупване по главата може да бъде научена да произнася избрани думи.

Фърби беше обновен през годините.

Неговите инфрачервени очи бяха заменени с два малки LCD екрана.

Hasbro също така разработи приложение за смартфони и таблети, което може да превежда бъркотията на Фърби на английски.

Въпреки това, тъй като феноменът избледня и беше оттеглен през 2016 г. Повторното пускане на играчката идва, когато

производителят на играчки се опитва да увеличи слабите продажби

От Hasbro очакват пазарът на играчки и игри да остане непроменен или да спадне тази година. За първите три месеца годината производителят на емблематичните настолни игри Монополи отчете 14% спад в нетните приходи, като продажбите на NERF бластерите, Play-Doh и играчките Peppa Pig спадат.

 

Актуално

Избрано за вас