Сбогом, The Weeknd: Артистът вече ще създава музика с името си по паспорт

Сбогом, The Weeknd: Артистът вече ще създава музика с името си по паспорт

Сподели

Канадската суперзвезда The Weeknd смени името си в социалните си мрежи на своето по паспорт – Ейбъл Тесфайе. Певецът, чиято тясна специалност са поп хитовете с ретро вайб,

попита през април феновете си в Twitter дали да направи подобна крачка

Постът „Ейбъл, известен в близкото минало като The Weeknd?“, събра стотици хиляди лайкове, припомня BBC.

В интервю за W Magazine преди седмица изпълнителя на Blinding Lights за пръв път анонсира намерението да „убие“ артистичния си псевдоним. „Изживявам сериозен катарзис в момента. Стигам до етап, в който съм готов да затворя главата The Weeknd в личната си история“, сподели той за изданието.

Псевдонимът му се ражда в мрачен период, след като напуска училище преждевременно. С един матрак като основната му недвижима собственост, Ейбъл признава:

„Тръгнах си един уикенд и никога не се  върнах у дома“

Пред W Magazine той споделя: „Като The Weeknd казах абсолютно всичко.“ И добави, че следващия му албум ще е последният под псевдонима.

Роден в Торонто в семейство на емигранти от Етиопия, Тесайфе привлича вниманието още с първата си песен в YouTube през 2010. Мрачното и брутално откровено арендби разглежда хибрида между наркотици, случаен секс и отчуждение. Дрейк е сред първите топ имена, споделили демо записите на Ейбъл в личния си блог. Той подкрепя музиканта да запише и първия си проект House of Balloons, който е качен за свободен даунлоуд.

The Weeknd е носител на четири „Грами“ и има над 45 платинени сингли и албуми

Този март името му влезе в Световните рекорди на Гинес като най-популярния артист в света по брой слушатели в  Spotify. За справка – месечно в стрийминг платформата репертоарът му е превъртан от 111.4 милиона души.

 

Фотокредит откриваща снимка: ЕПА

Актуално

Избрано за вас