Преяли сте по празниците? ТОП 5 съвета за детокс

Снимка: littlewest.com

Преяли сте по празниците? ТОП 5 съвета за детокс

Снимка: littlewest.com
Сподели

Коледа и Бъдни вечер отминаха и тече трескава подготовка за Нова година. Дори и покрай празниците обаче не трябва да забравяме, че здравословното хранене е много важно за поддържане на цялостното здраве. Започнете следколеден детокс, за да се предпазите от нежелани проблеми като киселини и проблеми с храносмилането. Така ще изхвърлите и токсините от своето тяло. Как да го постигнем?

 Хидратирайте се

Течностите играят важна роля за детоксикацията на организма. Най-лесният начин да прочистите тялото си след парти е като се хидратирате с достатъчно течности. Те съдържат електролити, които помагат за премахването на токсините. Човек може да приема детоксикиращи напитки, включително вода с краставица и лимон, вода с мента и зюмбюл, зеленчуков сок и чай с лимон.

Преминете на диета

Богатите на мазнини храни и алкохолът могат да нарушат функциите на организма. Диетата с фибри обаче помага за прочистването на организма. Тя включва плодове и зеленчуци като карфиол, репички, броколи, зелени листни зеленчуци, портокали и гуава, които попълват запасите в тялото ни и предотвратяват подуването на корема.

Упражнения

Всеки режим за детоксикация трябва да включва план за упражнения. Ако не ви се ходи на фитнес, включването на домашни упражнения като йога, медитация, зумба и разходка на терасата може да помогне за изхвърлянето на токсините от организма.

Сън

Организмът се нуждае от достатъчно сън за безпроблемното функциониране на мозъчните клетки, за да може тялото ви да изхвърля токсини, докато спите. Препоръчително е да се спи между 7 и 8 часа на денонощие.

Хранете се в разумни количества

Най-добрият съвет, за да предотвратите угризенията, които идват след коледното преяждане, е да се храните разумно. Храната ви трябва да бъде лека и здравословна, пише healthshots.com. Избягвайте печени, пакетирани, преработени и рафинирани храни. Приемайте много белтъчини и фибри, за да останете сити за по-дълго време и да предотвратите желанието да ядете често. Включете храни като джинджифил, канела, лимон, копър, кардамон и други, тъй като те спомагат за облекчаване на храносмилането.

Актуално

Избрано за вас