Никол Кидман с поредно отличие, става лауреат на награда за кино

Снимка: GOTHAM/WIREIMAGE

Никол Кидман с поредно отличие, става лауреат на награда за кино

Снимка: GOTHAM/WIREIMAGE
Сподели

Актрисата Никол Кидман ще получи награда за цялостни постижения на Американския филмов институт, съобщи Пи Ей Мидия/ДПА.

Холивудски звезди, сред които Мерил Стрийп, Морган Фрийман, Наоми Уотс и Рийз Уидърспун, ще почетат актрисата на церемонията по връчване на наградата на 27 април.

Носителката на „Оскар“ Никол Кидман ще стане

49-ият лауреат на наградата

за цялостни постижения. В същото време тя е и първата австралийска актриса, която ще бъде почетена от Американския филмов институт.  Сред носителите на наградата за цялостни постижения са Мерил Стрийп, Том Ханск, Робърт Де Ниро. 

Кидман трябваше да получи наградата на 10 юни миналата година, но церемонията беше отложена заради стачката на сценаристите в Холивуд.

Тя ще получи отличието си на галавечер в „Долби тиътър“ в Лос Анджелис. Представянето ще бъде направено от Мерил Стрийп, която стана 32-рият носител на наградата през 2004 г. Морган Фрийман ще бъде водещ.

Никол Кидман представя

блясъка и романтиката на холивудската традиция,

но освен това тя е актриса, която умее да поема рискове, затова всяко нейно изпълнение носи нещо ново и дълбоко, коментира Наоми Уотс. 

Кидман е номинирана пет пъти за „Оскар“ и печели наградата за най-добра главна женска роля през 2003 г. за участието си в „Часовете“. През 2006 г. тя стана носител на

званието Компаньон на Ордена на Австралия,

което е най-високото държавно отличие на страната.

Тя е носителка на награди БАФТА, „Еми“ и „Златен глобус“. През 2017 г. беше почетена с юбилейно отличие на 70-ото издание на кинофестивала в Кан. Едва осем души досега са получавали тази награда, припомня БТА.

Никол Кидман е посланик на добра воля за правата на жените на ООН от двайсет години. Заедно със съпруга си Кийт Ърбан актрисата спомага за събиране на средства за борба с рака при жените по програмата на университета „Станфорд“.

Актуално

Избрано за вас