„Кунг-фу панда 4″оглави класацията за най-гледан филм

Снимка: Forum Film

„Кунг-фу панда 4″оглави класацията за най-гледан филм

Снимка: Forum Film
Сподели

„Кунг-фу панда 4“ застана на първа позиция в класацията за най-гледан филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Защитата на Долината на мира от Хамелеона от тандема По и Жен са проследили вече 45 526 зрители. Приходите от продадените билети възлизат на 634 871 лева за двете седмици прожекции в България.

На втора позиция е „Дюн: Част втора“, който две седмици беше фаворит на зрителите. Продължението на филма от 2021 година, в което Пол Артеидски преминава към нападение и връщане на трона, вече е гледано от  111 747 зрители.

Трето място заема

първата премиера от миналия петък – „Артър“ с Марк Уолбърг

в главната роля. Създаването на връзка между състезателя Майкъл и уличното куче Артър по време на надпревара в Доминиканската република е гледано от 1937 зрители. Филмът реализира 26 709 лева приходи.

На четвърта позиция е втората премиера от миналия уикенд – „Кошмари на Queen Mary“. Тя проследява мистични събития на едноименния кораб.

Пето място в класацията заема хорърът „Чонси“, който е дело на създателите на „Нощна смяна във „Фреди“. На шеста позиция е руската анимация „Кучета в операта“, проследяваща приключенията на уличното куче Самсон.

Седмо място заема третата премиера от миналия петък – „Надпревара за слава“. Биографичният филм за световния рали шампионат през 1983 година представя как отборът на „Ланча“ се справя срещу този на „Ауди“.

На осма позиция е „Тримата мускетари: Милейди“, който е продължение на първия филм на Мартен Бурбулон. Действията на Д`Артанян по издирването на Констанс и на френска, и на английска територия са привлекли интереса на 4554 зрители. За двете седмици приходите възлизат на 57 362 лева.

На девето място се връща носителят на четири награди „Оскар – „Клети създания“ на режисьора Йоргос Лантимос. Девет седмици след премиерата у нас историята на Бела Бакстър е видяна от 31 214 зрители и  има 413 778 лева приходи от билетите им.

На десето място в класацията за най-гледан филм е комедията „Обичам да те мразя“.

Актуално

Избрано за вас